Докази против Кркића незаконито прикупљени

Небојша Томашевић
Докази против Кркића незаконито прикупљени

Бањалука - Докази против држављанина Норвешке Зикрије Кркића (42), који је оптужен за убиства Мухарема Балића и Алмира Реџића у Трнопољу код Приједора, прикупљани су незаконито, тврди његова одбрана.

Адвокат Јасминка Јовишевић јуче је у бањалучком Окружном суду у судски спис уложила неколико материјалних доказа којима, како каже, поткрепљује своје тврдње. Она је истакла да је тужилаштво у случају "Кркић" пропустило да изведе поједине доказе који су, како је рекла, битни за утврђивање потпуне истине.

- Данас не знамо гдје су зрна која су пронађена на мјесту убиства, као ни зрна извађена из тијела убијених. Такође нема чауре која је нађена код Ирфана Реџића, а која није нађена током истраге. Све то указује да нема доказа против Кркића - казала је Јовишевићева образлажући доказе одбране.

Она је јуче, између осталих, у спис уложила и оптужницу против убијеног Реџића, која га је теретила за трговину дрогом, као и рјешење о обустави истраге. Уложила је и пресуду којом је свједок у овом случају Ирфан Реџић, у чијој кафани је почињено убиство, осуђен на новчану казну од 600 марака због држања оружја.

Суђење Кркићу би требало да буде завршено на наредном претресу 4. септембра када је најављено извођење завршних ријечи оптужбе и одбране.

Оптужница Кркића терети да је 28. јула прошле године, пола часа прије поноћи, у угоститељском објекту "Сан" у Трнопољу убио Балића и Реџића из Приједора. У њих је испалио више од десет метака из аутоматске пушке. Њихова тијела пронашао је власник кафића Ирфан Реџић, који је чуо пуцњаву. Кркић је у Трнопољу познат по томе што је довођен у везу са вехабијским покретом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана