Dobojlijama 11 godina robije za dilovanje

Dobojlijama 11 godina robije za dilovanje 17.07.2018 22:38 | nezavisne.com

Banjaluka - Zbog prodaje droge na ukupno 11 godina osuđene su Dobojlije Milko Šarčević (22) i Nikola Đurić (25), zvani Sola i Solsker.

Krivim ih je proglasio Okružni sud u Banjaluci, koji je Šarčevića osudio na pet, a Đuriću je odrezao godinu više.

Međutim, Šarčević bi iza rešetaka trebalo da provede dodatnih deset mjeseci, pošto su mu u kaznu uračunate i dvije ranije uslovne osude koje su ovom presudom opozvane jer se ponovo ogriješio o zakon.

Prema presudi, Đurić i Šarčević su u novembru prošle godine u taksiju prevezli više od 200 grama droge koju su planirali da prodaju Borisu R., sa kojim su se sastali u jednom prnjavorskom kafiću.

Kada su stigli u Prnjavor, u kafiću u Zanatskom centru sastali su se sa Borisom R. i ponudili mu marihuanu i spid. Prije nego što su predali drogu, reagovala je policija i uhapsila obojicu Dobojlija.

Tada je kod Šarčevića pronađeno oko 280 grama marihuane, dok je Đurić bacio četiri paketića marihuane, paketić spida i sedam tableta ekstazija. Nakon toga pretresen je Đurićev stan u Doboju i pronađeno je još oko 600 grama marihuane, 100 tableta ekstazija, oko 100 grama spida, kao i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Obojica su bili tokom procesa sa banjalučkim Okružnim javnim tužilaštvom zaključili sporazume o priznanju krivice. Đurić je, međutim, na sudu potom odustao od sporazuma, a dogovor Šarčevića sa tužiocem odbacilo je Sudsko vijeće.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica