Ђузел и Врбљанац пристали на пет година и пет мјесеци робије

nezavisne.com
Ђузел и Врбљанац пристали на пет година и пет мјесеци робије

Бањалука - Бањалучанин Ален Ђузел (31) и Мирко Врбљанац (30) из Кнежева са бањалучким Окружним тужилаштво закључили споразуме о признању кривице за покушај убиства Небојше Којића (37) и пристали да буду осуђени на укупо пет година и пет мјесеци затвора.

Споразум је јуче и прихватио Окружни суд у Бањалуци, а Бранимир Јукић, предсједеник судског вијећа изрицање пресуде заказао је за петак.

Осумњичени су изјавили да су сагласни да се Врбљанцу изрекне двије године и шест мјесеци, а Ђузелу двије године и 11 мјесеци затвора као и да Којићу надокнаде трошкове лијечења од 4.263 КМи плате трошкове судског поступка.

Обојица су пред судом изразили кајање, а Врбљанац је рекао је са Којићем касније попио и кафу, док је Ђузел рекао да му је након свега послао поруку извињења.

Терете се за брутално премлаћивање Којића у јануару 2017. године око 1.35 часова у улици Патријарха Макарија Соколовића код џамије Ферхадије у Бањалуци.

Према оптужници прво су се посвађали с Којићем и његовим другом Дејаном Стокућом у кафићу “Небеска кафана”, а затим су их напали када су изашли на улицу. 

Врбљанац је Којића више пута ударио песницом у главу, оборио на асфалт те га док је лежао на асфалту више пута шутнуо ногом у главу, а Ђузел је за то вријеме насрнуо на Стокућу и ударио га више пута.

Заједно су отјерали Стокућу, а док је бјежао, Којић се придигао с асфалта, али су га шутирали ногама по глави и онесвијестили,  е му је Ђузел из новчаника узео 30 КМ.

Послије тога су побјегли и оставили Којића да лежи у снијегу на минус 11 степени, али су га пронашли полицајци коју су га одвезли у болницу и тако му спасили живот.

Врбљанац је 2011. године осуђен је за разбојништво, а казну за то је већ издржао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана