Дилерима марихуане и кокаина 25 и по година робије

Н. Т.
Дилерима марихуане и кокаина 25 и по година робије

Бањалука - Петорица оптужених за шверц наркотика, који су пали у акцији “Петрићевац”, осуђени су у бањалучком Окружном суду на укупно 25 и по година затвора.

Највишу казну од шест и по година затвора добио је Огњен Ћутковић (28), док су Дејан Благојевић (23) и Радован Радановић (24) добили по пет и по година. Милош Радановић (37) осуђен је на пет, док ће Милан Бајић (22) провести три године иза решетака. Ћутковићу је у казну урачунато вријеме проведено у притвору од 19. септембра до 18. децембра лани.

Пресуду је изрекло вијеће којем је предсједавала судија Сњежана Кудрић. Она није образлагала своју одлуку.

Према пресуди, Ћутковић и остали су препродавали кокаин и марихуану на подручју Бањалуке и Козарске Дубице од 1. јуна 2016. до 19. септембра прошле године. Продају наркотика су договарали путем телефона, а за марихуану су узимали од 10 до 500 КМ, док су кокаин у мањим количинама наплаћивали од 80 до 100 марака. Дрогу су набављали Ћутковић и Милош Радановић, а крили су је у дворишту једне куће у Бањалуци, док је Благојевић дрогу скривао у својој кући. Бранилац првооптуженог Ћутковића, Миленко Љубојевић најавио је жалбу на пресуду истакавши да су страшно ригорозне казне.

Осуђена петорка је ухапшена у акцији “Петрићевац” у септембру прошле године, а мјесец након тога бањалучко Окружно тужилаштво је подигло двије оптужнице против 10 лица. Прва група је Ћутковић и остали, а у другој су оптужени Немања Дрљача (30), Жељко Петковић (29), Иван Слишко (29), Бојан Палачковић (23) и Саша Чупељић (30), који је осуђен на три године затвора на основу признања кривице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана