Давитељки мужа казна повећана за три године

Небојша Томашевић
Давитељки мужа казна повећана за три године

Бањалука - Бјелица Бијелић (66) из Бањалуке правоснажно је осуђена у Врховном суду Републике Српске на девет година затвора због тога што је рукама удавила супруга Душана Бијелића (85), чиме јој је повећана казна за три године у односу на првостепену пресуду.

Портпарол Врховног суда РС Јелена Деспотовић казала је да је суд уважио жалбу Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

- Оптуженој је повећана казна са шест на девет година, док су жалбе одбране одбијене као неосноване. У осталом дијелу пресуда није мијењана - појаснила је Деспотовићева.

Бранилац осуђене, адвокат Милан Петковић истакао је да сматра да је изречена казна превисока, али није желио да коментарише пресуду.

Бјелићева је на шест година затвора осуђена у бањалучком Окружном суду 13. децембра прошле године због кривичног дјела породично насиље.

Према пресуди она је супруга Душана напала 4. априла и ударила га више пута песницом по глави, а затим му клекнула на груди, ухватила га за врат и удавила. Тада је несрећном човјеку поломила и ребра.

Наводи се да га је супруга од 2012. године у току брачне заједнице у више наврата малтретирала и тукла, па је он због њеног насиља бјежао код комшија и закључавао се у шупу. Бјелици је у ту првостепену пресуду урачунато вријеме које провела у притвору од 4. априла лани и та мјера јој је тада и продужена.

Након откривања злочина и хапшења Бјелица је казала да је супруг сам три пута пао с кревета у току ноћи, те се тако повриједио и умро. Изјавила је да је он сам себе ухватио рукама за врат и давио, а она није могла да му растави руке. Осуђена Бјелица је болесна и тешко се креће, а до сада није осуђивана, што јој је и цијењено као олакшавајућа околност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана