Дамјанић чистачицу плаћао дрогом

nezavisne.com
Дамјанић чистачицу плаћао дрогом

Бањалука - Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Бањалучанина Горана Дамјанића (53) званог Зола, а која га терети да је марихуану продао више од 100 пута, али да ју је давао и једној жени која му је заузврат - чистила стан!

Посебно је, наиме, занимљив дио оптужнице у којој се спомиње извјесна Х.Џ., а којој је, како се наводи, Дамјанић пет до шест пута дао марихуану за услугу чишћења стана.

"Осим тога, више пута је смотао марихуану у папир и тако направио џоинт који је понудио Х.Џ. да испуши с њим, након чега је она то и урадила", наводи се у оптужници.

И то није све, јер се, судећи по оптужници, на списку Дамјанићевих купаца нашло и неколико малољетника! Наводи се да је марихуану једном седамнаестогодишњаку од фебруара до 28. септембра продао око 50 пута, за шта је узимао од 10 до 20 марака.

Осим тога, другом седамнаестогодишњаку, како је наведено, шест пута је продао марихуану за по 10 марака. Трећем малољетнику, овај пут шеснаестогодишњаку, судећи по оптужници, око десет пута продао је марихуану за 10 до 20 марака.

Занимљиво је да је, како се то види у оптужници, полиција неколико пута пронашла дрогу код Дамјанићевих купаца.

У оптужници Окружног јавног тужилаштва Бањалука истиче се да је Дамјанић дрогу набављао од њему познатог лица, а често ју је диловао у свом стану.

"Од Дамјанића је 28. септембра одузето 827,8 грама марихуане и дигитална вага за прецизно мјерење", стоји у оптужници.

Он је, подсјетимо, тог датума ухапшен у полицијској акцији "Лава". Међутим, касније му је позлило, па је умјесто у притвору завршио у болесничкој постељи.

"Њему је позлило када је требало да буде спроведен у Окружно јавно тужилаштво Бањалука, због чега га је полиција превезла у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци", потврдио је раније извор "Независних".

Дамјанић је тада хоспитализован у Клиници за кардиоваскуларне болести, гдје му је урађена коронарографија, а након тога и уграђен стент.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана