DNK tragovi odali optužene za pljačku banke

Nebojša Tomašević
DNK tragovi odali optužene za pljačku banke

Banjaluka - Vještak Dušan Keckarević kazao je juče u banjalučkom Okružnom sudu da je DNK vještačenjem na određenim dokazima, koji mu je dostavilo tužilaštvo, pronašao biološke tragove Siniše Straživuka (49) i Jovice Karaća (42) optuženih u predmetu "Trezor".

Pojasnio je da je vještačio predmete koji su izuzeti tokom istrage pljačke Rajfajzen banke, a u pitanju su odjeća i obuća nađena u "audiju A8". Osim Straživuka i Karaća u ovom slučaju sudi se još i Milošu Mrđanu (42), Tomislavu Kneževiću (42), Željku Pavloviću (40), kao i Đorđu Ćulumu (37) i Aljoši Galiću (29) koji se nalaze na izdržavanju izrečenih zatvorskih kazni zbog drugih krivičnih djela.

Sedmorku terete da su kao grupa počinili više razbojništva u kojima su ukrali blizu dva miliona maraka. Između ostalih optuženi su i za u pljačku Rajfajzen banke iz koje su 6. jula 2009. godine ukrali 33.468 KM.

- Dostavljeno mi je više predmeta na vještačenje u vreći na kojoj je pisalo Rajfajzen banka razbojništvo i "audi A8". Bile su fantomke, trenerke, patike, rukavice, plastična boca, registarske tablice, čarape i vrećice. DNK vještačenjem utvrđeno da su biološki tragovi Straživuka pronađeni na četiri predmeta uz tragove drugih nepoznatih lica i to između ostalog na patikama i čarapama koje su bile u autu - kazao je Keckarević.

Prema njegovim riječima, biološki tragovi Karaća pronađeni su na gumenim crnim rukavicama, donjem dijelu trenerke i etiketi s jakne. Branilac Karaća, advokat Vladimir Raosavljević prigovorio je Keckareviću i rekao da je on krivično prijavljivan zbog  različitog vještačenja.

Optuženu sedmorku osim za pljačku Rajfajzen banke, terete za pljačku 1.035.230 KM iz Komercijalne banke u centru Banjaluke, napad na radnike "Alfa sekjuriti" u krugu banjalučke firme "Metal" kada su oteli 572.857 KM, a tad je ranjen radnik obezbjeđenja Jadranko Granula. Optuženi su i za krađu 229.854 KM novca "Pošta Srpske" koje su oteli od radnika obezbjeđenja transporta iz agencije "Centurion".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana