ДНК трагови одали оптужене за пљачку банке

Небојша Томашевић
ДНК трагови одали оптужене за пљачку банке

Бањалука - Вјештак Душан Кецкаревић казао је јуче у бањалучком Окружном суду да је ДНК вјештачењем на одређеним доказима, који му је доставило тужилаштво, пронашао биолошке трагове Синише Страживука (49) и Јовице Караћа (42) оптужених у предмету "Трезор".

Појаснио је да је вјештачио предмете који су изузети током истраге пљачке Рајфајзен банке, а у питању су одјећа и обућа нађена у "аудију А8". Осим Страживука и Караћа у овом случају суди се још и Милошу Мрђану (42), Томиславу Кнежевићу (42), Жељку Павловићу (40), као и Ђорђу Ћулуму (37) и Аљоши Галићу (29) који се налазе на издржавању изречених затворских казни због других кривичних дјела.

Седморку терете да су као група починили више разбојништва у којима су украли близу два милиона марака. Између осталих оптужени су и за у пљачку Рајфајзен банке из које су 6. јула 2009. године украли 33.468 КМ.

- Достављено ми је више предмета на вјештачење у врећи на којој је писало Рајфајзен банка разбојништво и "ауди А8". Биле су фантомке, тренерке, патике, рукавице, пластична боца, регистарске таблице, чарапе и врећице. ДНК вјештачењем утврђено да су биолошки трагови Страживука пронађени на четири предмета уз трагове других непознатих лица и то између осталог на патикама и чарапама које су биле у ауту - казао је Кецкаревић.

Према његовим ријечима, биолошки трагови Караћа пронађени су на гуменим црним рукавицама, доњем дијелу тренерке и етикети с јакне. Бранилац Караћа, адвокат Владимир Раосављевић приговорио је Кецкаревићу и рекао да је он кривично пријављиван због  различитог вјештачења.

Оптужену седморку осим за пљачку Рајфајзен банке, терете за пљачку 1.035.230 КМ из Комерцијалне банке у центру Бањалуке, напад на раднике "Алфа секјурити" у кругу бањалучке фирме "Метал" када су отели 572.857 КМ, а тад је рањен радник обезбјеђења Јадранко Гранула. Оптужени су и за крађу 229.854 КМ новца "Пошта Српске" које су отели од радника обезбјеђења транспорта из агенције "Центурион".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана