Ćulum negirao pokušaj ubistva Moravca

Nebojša Tomašević
Ćulum negirao pokušaj ubistva Moravca

Banjaluka - Đorđe Ćulum (34) iz Banjaluke izjavio je u banjalučkom Okružnom sudu da nije pokušao da ubije Miloša Moravca.

Ćuluma je za pokušaj ubistva Moravca optužilo banjalučko Okružno tužilaštvo, a sud je nedavno potvrdio optužnicu.

Prema navodima u optužnici, pucnjava se dogodila 1. marta ove godine ispred hotela "Bosna", u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića. Ćulum je Moravca pokušao da ubije hicem iz "magnuma 357" .

Pokušaju ubistva prethodila je svađa i tuča. Ćulum se, vozeći "folksvagen tiguan", zaustavio ispred BMNj-a koji je vozio Moravac. Potom je Moravac izašao iz svog automobila, prišao "tiguanu" i kroz otvoren prozor šakom udario Ćuluma.

Poslije fizičkog kontakta Moravac je krenuo da se vraća u svoj automobil, a Ćulum je izašao s pištoljem "magnum 357". Prišao je Moravcu, udario ga pištoljem u glavu, a zatim pucao i ranio ga u predjelu grudi.

Tužilaštvo tereti Ćuluma i za neovlašćeno nošenje oružja, za koje nije imao dozvolu.

Ćulum je policiji poznat odranije po krivičnim djelima i osuđivan je. On je u februaru ove godine osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog iznude 75.000 maraka od Siniše Slijepčević i njegove majke Ranke.

Moravac je radnik obezbjeđenja u noćnom klubu "Kantri klub", a u vrijeme ranjavanja nije radio. Ćulum se 2008. godine dovodio u vezu sa obračunom banjalučkih kriminalaca. On je u novembru 2008. godine ranjen u banjalučkoj Jevrejskoj ulici u tuči više mladića. Njega je tada hicem iz pištolja ranio Siniša Šakić, koji je takođe poznat po krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana