Ћулум негирао покушај убиства Моравца

Небојша Томашевић
Ћулум негирао покушај убиства Моравца

Бањалука - Ђорђе Ћулум (34) из Бањалуке изјавио је у бањалучком Окружном суду да није покушао да убије Милоша Моравца.

Ћулума је за покушај убиства Моравца оптужило бањалучко Окружно тужилаштво, а суд је недавно потврдио оптужницу.

Према наводима у оптужници, пуцњава се догодила 1. марта ове године испред хотела "Босна", у улици Краља Петра Првог Карађорђевића. Ћулум је Моравца покушао да убије хицем из "магнума 357" .

Покушају убиства претходила је свађа и туча. Ћулум се, возећи "фолксваген тигуан", зауставио испред BMW-а који је возио Моравац. Потом је Моравац изашао из свог аутомобила, пришао "тигуану" и кроз отворен прозор шаком ударио Ћулума.

Послије физичког контакта Моравац је кренуо да се враћа у свој аутомобил, а Ћулум је изашао с пиштољем "магнум 357". Пришао је Моравцу, ударио га пиштољем у главу, а затим пуцао и ранио га у предјелу груди.

Тужилаштво терети Ћулума и за неовлашћено ношење оружја, за које није имао дозволу.

Ћулум је полицији познат одраније по кривичним дјелима и осуђиван је. Он је у фебруару ове године осуђен на двије године и шест мјесеци затвора због изнуде 75.000 марака од Синише Слијепчевић и његове мајке Ранке.

Моравац је радник обезбјеђења у ноћном клубу "Кантри клуб", а у вријеме рањавања није радио. Ћулум се 2008. године доводио у везу са обрачуном бањалучких криминалаца. Он је у новембру 2008. године рањен у бањалучкој Јеврејској улици у тучи више младића. Њега је тада хицем из пиштоља ранио Синиша Шакић, који је такође познат по кривичним дјелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана