Crnadak priznao da je kriv za pogibiju dječaka

Nebojša Tomašević
Crnadak priznao da je kriv za pogibiju dječaka

Banjaluka - Novica Crnadak (31) iz Prnjavora priznao je u banjalučkom Okružnom sudu da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo dječak Marko Erak, a povrijeđene tri osobe.

Njegovo priznanje prihvatilo je sudsko vijeće kojim je predsjedavala sudija Snježana Kudrić. Izricanje presude zakazano je za ponedjeljak.

Prema optužnici nesreća koju je skrivio Crnadak desila se 2. juna prošle godine u Drugovićima kod Laktaša. U optužnici se navodi da je u vrijeme nesreće optuženi vozio pijan s 1,61 promila alkohola u krvi i nedozvoljenom brzinom od oko 97 kilometra na čas.

- Prilikom  mimoilaženja s drugim automobilom Crnadak je izgubio kontrolu nad "mazdom" prešao u suprotnu kolovoznu traku i sudario se s "pasatom". Usljed sudara teške povrede zadobili su vozač "pasata" Mićo Erak (37) i njegovi putnici šestogodišnji Marko i Jelena Erak (44). Povrijeđeni Marko je usljed povreda preminuo 23. jula 2016. godine u bolnici. U ovoj nesreći lakše povrijeđen suvozač u "pasatu"  Slobodan Erak (39) - navedeno je u optužnici.

Tužilac Saša Labotić zatražio je da Sud prilikom izricanja kazne ima u vidu da je optuženi prekršio više propisa i da je u nesreći poginula jedna osoba.

- Osim toga oštećeni traže da se optuženi strože kazni. Tražim da se optuženom izrekne i mjera zabrane upravljanja vozilom "B" kategorije" u trajanju od najmanje dvije godine - rekao je tužilac Labotić.

Erakov advokat Živko Bojić od suda je zatražio blažu kaznu jer kako je rekao on nije osuđivan, a ova nesreća ga je strašno pogodila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana