Црнадак признао да је крив за погибију дјечака

 Црнадак признао да је крив за погибију дјечака 21.04.2017 07:32 | Небојша Томашевић

Бањалука - Новица Црнадак (31) из Прњавора признао је у бањалучком Окружном суду да је скривио саобраћајну несрећу у којој је погинуо дјечак Марко Ерак, а повријеђене три особе.

Његово признање прихватило је судско вијеће којим је предсједавала судија Сњежана Кудрић. Изрицање пресуде заказано је за понедјељак.

Према оптужници несрећа коју је скривио Црнадак десила се 2. јуна прошле године у Друговићима код Лакташа. У оптужници се наводи да је у вријеме несреће оптужени возио пијан с 1,61 промила алкохола у крви и недозвољеном брзином од око 97 километра на час.

- Приликом  мимоилажења с другим аутомобилом Црнадак је изгубио контролу над "маздом" прешао у супротну коловозну траку и сударио се с "пасатом". Усљед судара тешке повреде задобили су возач "пасата" Мићо Ерак (37) и његови путници шестогодишњи Марко и Јелена Ерак (44). Повријеђени Марко је усљед повреда преминуо 23. јула 2016. године у болници. У овој несрећи лакше повријеђен сувозач у "пасату"  Слободан Ерак (39) - наведено је у оптужници.

Тужилац Саша Лаботић затражио је да Суд приликом изрицања казне има у виду да је оптужени прекршио више прописа и да је у несрећи погинула једна особа.

- Осим тога оштећени траже да се оптужени строже казни. Тражим да се оптуженом изрекне и мјера забране управљања возилом "Б" категорије" у трајању од најмање двије године - рекао је тужилац Лаботић.

Ераков адвокат Живко Бојић од суда је затражио блажу казну јер како је рекао он није осуђиван, а ова несрећа га је страшно погодила.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица