Četvorka priznala krivicu za slučaj Holidej in

Nebojša Tomašević
Četvorka priznala krivicu za slučaj Holidej in

Sarajevo - Jasmin Kulenović, Vahid Alić, Sabina Bajraktarević i Jasmina Šehović priznali su krivicu za organizovani kriminal, krađu i utaju poreza u slučaju "Holidej in" i pristali da im sud izrekne ukupno pet godina i osam mjeseci zatvora.

Oni su sa sarajevskim Kantonalnim tužilaštvom zaključili sporazume o priznanju krivice, koje je juče razmatrao Kantonalni sud u Sarajevu. Odluku o prihvatanju ili odbijanju sporazuma vijeće suda donijeće na narednom ročištu. Sporazumima je predviđeno da sud Kulenoviću izrekne dvije godine zatvora, a Aliću godinu i osam mjeseci.

Bajraktarevićeva i Šehovićeva u sporazumima su pristale da im bude izrečeno po godinu zatvora te da se kasnije te kazne zamijene radom za opšte dobro na slobodi u trajanju od po 90 dana.

- Svi optuženi su se obavezali da će u nastavku suđenja koje se vodi protiv Alena Čengića i drugih dati iskaze kao svjedoci Tužilaštva - kazala je juče u Kantonalnom sudu u Sarajevu tužilac Jasmina Iftić. 

U odnosu na četvorku koja je priznala krivicu predmet je razdvojen u odnosu na ostalih osam optuženih. Osim njih i Čengića, u ovom slučaju za utaju poreza, krađu i organizovani kriminal optuženi su Adnan Hadžibajrić, Mehmed Puškić, Nerman Čeho, Dragan Koledin i Adis Skorupan. U ovom predmetu optuženi su i Senadin Didik i Kemal Elkaz, koje terete za navođenje na prostituciju. Ovo djelo stavljeno je i Čengiću na teret uz ostale optužbe. Prema navodima optužnice sva krivična djela u ovom slučaju počinjena su od juna 2014. do juna 2015. godine. Optuženi su uhapšeni u akciji "Koral" i "Tango" u oktobru 2015. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana