Четворка признала кривицу за случај Холидеј ин

Небојша Томашевић
Четворка признала кривицу за случај Холидеј ин

Сарајево - Јасмин Куленовић, Вахид Алић, Сабина Бајрактаревић и Јасмина Шеховић признали су кривицу за организовани криминал, крађу и утају пореза у случају "Холидеј ин" и пристали да им суд изрекне укупно пет година и осам мјесеци затвора.

Они су са сарајевским Кантоналним тужилаштвом закључили споразуме о признању кривице, које је јуче разматрао Кантонални суд у Сарајеву. Одлуку о прихватању или одбијању споразума вијеће суда донијеће на наредном рочишту. Споразумима је предвиђено да суд Куленовићу изрекне двије године затвора, а Алићу годину и осам мјесеци.

Бајрактаревићева и Шеховићева у споразумима су пристале да им буде изречено по годину затвора те да се касније те казне замијене радом за опште добро на слободи у трајању од по 90 дана.

- Сви оптужени су се обавезали да ће у наставку суђења које се води против Алена Ченгића и других дати исказе као свједоци Тужилаштва - казала је јуче у Кантоналном суду у Сарајеву тужилац Јасмина Ифтић. 

У односу на четворку која је признала кривицу предмет је раздвојен у односу на осталих осам оптужених. Осим њих и Ченгића, у овом случају за утају пореза, крађу и организовани криминал оптужени су Аднан Хаџибајрић, Мехмед Пушкић, Нерман Чехо, Драган Коледин и Адис Скорупан. У овом предмету оптужени су и Сенадин Дидик и Кемал Елказ, које терете за навођење на проституцију. Ово дјело стављено је и Ченгићу на терет уз остале оптужбе. Према наводима оптужнице сва кривична дјела у овом случају почињена су од јуна 2014. до јуна 2015. године. Оптужени су ухапшени у акцији "Корал" и "Танго" у октобру 2015. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана