Bombašu produženo liječenje na psihijatriji

Nebojša Tomašević
Bombašu produženo liječenje na psihijatriji

Banjaluka - Željku Stevanoviću (49) iz Banjaluke, koji je u neuračunljivom stanju bombom usmrtio vozača "Autoprevoza" Boru Topića (55) u Banjaluci, na još godinu produžena je mjera obaveznog liječenja u zatvorenoj ustanovi Psihijatrijskoj bolnici u Sokocu.

Odluku o produženju prisilnog liječenja donio je Osnovni sud u Banjaluci nakon vanraspravnog ročišta na kojem je vještak medicinske struke iznio svoj nalaz o Stevanoviću. Odluka je nepravosnažna i na nju je odbrana uložila žalbu Okružnom sudu u Banjaluci koji još nije donio svoju odluku.

Stevanović je u banjalučkom Okružnom sudu 27. juna osuđen na  prisilno liječenje od šest mjeseci u zatvorenoj ustanovi zbog ubistva Topića. Presudu je izreklo sudsko vijeće kojim je predsjedavao Pane Gavrić, a tada je istaknuto da će se o daljem liječenju i smještaju Stevanovića odlučivati u posebnom postupku.

Prema navodima u presudi, Stevanović je Topića usmrtio   13. marta, na stajalištu kod Poljoprivredne škole u banjalučkom naselju Lazarevo. On je u autobus "Autoprevoza" koji je vozio Topić na liniji broj 2, Banjaluka – Trn   ubacio ručnu bombu "M57". Bomba je eksplodirala u Topićevoj lijevoj ruci kada je on pokušao da je izbaci napolje. Topić je preminuo od povreda koje su mu nanijeli geleri od bombe. Od eksplozije povrijeđeni su putnici Goran Pećanac i Ivan Ivanović. *

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana