Bjelica supruga udavila sjedeći mu na grudima

Nebojša Tomašević
Bjelica supruga udavila sjedeći mu na grudima

Banjaluka - Bjelica Bijelić (66) iz Banjaluke brutalno je premlatila supruga Dušana Bijelića (86), te ga udavila sjedeći mu na grudima, zaključci su vještaka Tužilaštva koji su svoje nalaze u petak iznijeli u banjalučkom Okružnom sudu.

- Ona je osoba sa duševnom zaostalošću i lakom mentalnom retardacijom. U vrijeme izvršenja krivičnog djela njene sposobnosti da shvati značaj i upravlja svojim postupcima su bile smanjene, ali ne bitno. Kada kaže da se ne sjeća, najvjerovatnije laže, ali ne mogu isključiti ni amneziju - rekla je specijalista forenzičke psihijatrije Sanja Vukadinović-Stojanović.

Dodala je da se ne može isključiti da bi optužena Bjelica mogla da ponovi krivično djelo ili učini nešto slično.

Prema riječima ovog vještaka, Bjelica je manipulativna i impulsivna osoba koja nema kritičko mišljenje prema pijenju alkohola. Specijalista sudske medicine Dalibor Nedić kazao je da je Dušan umro usljed davljenja.

- On je zadobio teške povrede, prelom više rebara, povrede po licu i kapcima. Polomljena mu je podjezična kost, te ima oštećenja grkljana i prelom dušnika - rekao je Nedić.

Prema njegovim riječima, te povrede nije mogao zadobiti padom i osoba koja ga je tukla najvjerovatnije je sjedila ili mu klečala na grudima.

Bjeličin advokat Milan Petković prigovorio je nalazu vještaka psihijatrijske struke i istakao da je potrebno utvrditi da li optužena može da prati suđenje i da li je njeno psihičko stanje pogoršano nakon zločina.

Banjalučko Okružno tužilaštvo Bjelicu tereti za nasilje u porodici. Prema optužnici, ona je supruga Dušana usmrtila 4. aprila u njihovoj kući u ulici Vida Nježića u banjalučkom naselju Rebrovac. U optužnici se navodi da je supruga udarila više puta, polomila mu rebra, te ga udavila. Terete je da je supruga vrijeđala i tukla još od 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana