Бјелић, Шарић и Хасићева негирали да су опрали 20 милиона КМ

Срна
Бјелић, Шарић и Хасићева негирали да су опрали 20 милиона КМ

Сарајево - Власници бензинске пумпе "Умакс груп" Хасиб Бјелић, студентског хотела "Емиран" Емир Шарић, те Ферида Хасић негирали су у сарајевском Кантоналном суду кривицу за организовани криминал, пореску утају и прање новца.

Шарића и Бјелића оптужница терети да су заступајући компаније "Спешл секјурити вехикл трејдинг" /Special Security Vehicle Trading/ из Дубаија и компанију "Мунстер ЛТД"  са Сејшела, утајили порез у износу већем од четири милиона КМ.


На основу фиктивних уговора са фирмама из Дубаија и Шејсела, новац је оптуженима уплаћиван на њихове девизне рачуне у више банака, а користили су га у приватне сврхе, и то за куповину више некретнина, предузећа "Умакс груп", фирме "Емиран" и Универзитетски хотел "Емиран", те аутомобила.

Почињењем ових дјела, према наводима Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, на терет им се ставља да су заједно са Хасићевом "опрали више од 20 милиона КМ", преноси Бирн.

Кантонални суд је раније "замрзнуо" имовину Шарићу и Бјелићу, за коју постоји основана сумња да је прибављена почињењем кривичних дјела, односно располагањем новцем код више комерцијалних банака и удјелима у инвестиционим фондовима у износу од близу два милиона КМ.

Шарићу је одређена привремена мјера забране отуђења или оптерећења више станова, фирми "Студентски дом Емиран" и "Емиран" те већа површина земљишта, а Бјелићу више станова, аутомобил и фирма "Умакс груп", у склопу које је бензинска пумпа, стамбена зграда и земљиште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана