Bivšem pomoćniku ministra Bahiru Imamoviću 20 mjeseci zatvora

Srna
Bivšem pomoćniku ministra Bahiru Imamoviću 20 mjeseci zatvora

Tuzla - Kantonalni sud Tuzla pravosnažno je osudio bivšeg pomoćnika ministra industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona Bahira Imamovića na godinu i osam mjeseci zatvora zbog krivičnog djela primanje dara ili drugih oblika koristi.Kantonalni sud Tuzla je, na osnovu optužnice Kantonalnog tužlaštva, potvrdio prvostepenu presudu Opštinskog suda Tuzla i Imamoviću izrekao kaznu zatvora od 20 mjeseci u koju mu je uračunat jednomjesečni pritvor.


Pravosnažnom presudom Imamoviću je izrečena i mjera zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti u ovom ministarstvu, kao i bilo koje dužnosti u organima uprave ili javnim preduzećima u periodu od dvije godine, saopšteno je danas iz Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Bahir Imamović optužen je da je, dok je obavljao funkciju pomoćnika ministra u resornom ministarstvu u čijoj je nadležnosti procedura dodjele koncesija za eksploataciju mineralnih sirovina na području kantona, od aprila do 7. maja 2015. godine, u postupku pokrenutom po zahtjevu firme "Tuzla kvarc" za dodjelu koncesije za eksploataciju kvarcnog pijeska na tri lokaliteta u blizini Tuzle, od zamjenika direktora ove firme za to tražio novac kako bi izvršio službene radnje koje je morao izvršiti.

U optužnici je navedeno da je Imamović od zamjenika direktora firme "Tuzla kvarc" za proceduru dodjele koncesija na ležištima kvarcnog pijeska tražio da mu u tri rate bude isplaćeno 30.000 KM.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana