Bazne stanice otkrile da je Bulatović bio blizu mjesta ubistva

Nebojša Tomašević
Bazne stanice otkrile da je Bulatović bio blizu mjesta ubistva

Banjaluka - Podaci baznih stanica mobilne telefonije, na kojima je registrovan telefon oduzet od optuženog Aleksandra Bulatovića (38), pokazuju da je on u vrijeme ubistva Miroslava Lazarevića bio na području mjesta zločina, kazala je u banjalučkom Okružnom sudu republički tužilac Dragica Glušac.

Ona je to izjavila analizirajući prijedlog odbrane Bulatovića da stručni vještak uradi analizu podataka s baznih stanica. Zatražila je da taj prijedlog bude odbijen.

Osim Bulatovića, u ovom slučaju za ubistvo Lazarevića optužen je i Saša Vidović (35).

Bulatovićevi advokati Mirko Dabić i Milan Petković kazali su da tužilac, a i svako drugi, pomenute podatke može da tumači kako mu odgovara.

- Zato je potrebno da vještak utvrdi šta ti podaci znače i da li je zaista Bulatović bio blizu mjesta zločina ili ne - kazao je Dabić.

Prijedlog za vještačenje podataka sa baznih stanica sudsko vijeće je odbilo, a prihvaćen je zahtjev odbrane Bulatovića i Vidovića da budu ponovo vještačene pronađene barutne čestice na rukama i odjeći optuženih. Advokati Vidovića predložili su i saslušanje jednog svjedoka, što je vijeće prihvatilo. U ovom slučaju Republičko tužilaštvo je izvelo svoje dokaze planirane u optužnici i odbrana počinje sa izvođenjem svojih dokaza.

Optužnica Vidovića i Bulatovića tereti da su ubili Lazarevića 16. oktobra prošle godine kada su ga presreli džipom BMNj Dž5“ dok se vozio „golfom 7“ u Beogradskoj ulici u Istočnom Sarajevu. Na njega su iz automatske puške ispalili 24 hica i usmrtili ga. Pobjegli su u Sarajevo gdje su u Aleji lipa zapalili ukradeni BMNj Dž5 kojim su pobjegli sa mjesta ubistva. U vozilu su ostavili pušku i dva okvira puna metaka, koji su izgorjeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana