Алкохол крив за убиство оца

Небојша Томашевић
Алкохол крив за убиство оца

Бањалука - Лука Савић (20) из Српца, који је неправоснажно осуђен на 19 година и 10 мјесеци због убиства оца Слободана (53) и баке Маре (77) и недозвољеног држања оружја, у Врховном суду је казао да је свему томе крив алкохол.

- Кајем се и волио бих да је све било другачије, за све је крив алкохол - казао је Савић на рочишту поводом разматрања жалбе његовог адвоката Милана Романића на пресуду.

Романић је од вијећа Врховног суда затражио да преиначи првостепену пресуду и Савићу изрекне блажу казну, јер бањалучки Окружни суд није довољно цијенио олакшавајуће околности за његовог брањеника. Романић је у жалби истакао да је Окружни суд Савића осудио и за оружје иако је пушка његовог покојног оца, а не његова.

Републичко тужилаштво затражило је да ова жалба буде одбијена као неоснована.

Лука Савић осуђен је у бањалучком Окружном суду 15. септембра, јер је наручио убиство свог оца и баке. Према пресуди, Савић је од Д. М. (16) захтијевао да му убије оца и баку и том приликом му запријетио да ће он убити њега ако то не уради. Малољетник је на то пристао па је 18. фебруара хицима из аутоматске пушке прво усмртио баку Мару, а затим и Слободана. У пресуди је наведено да је Лука Савић након што је малољетни Д. М. ранио његовог оца, који је почео да јауче, малољетнику рекао: "Иди, убиј га, не могу га слушати како цвили." Малољетник је тада из близине пуцао у Слободана и усмртио га. Након убиства Лука је из панталона мртвог оца узео новчаник са 260 марака, а затим су побјегли. Ухапшени су дан послије убиства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана