Advokat prevario klijenta i imovinu prepisao na punicu

Nebojša Tomašević
Advokat prevario klijenta i imovinu prepisao na punicu

Banjaluka - Advokat Dragan Radetić (57), koji je optužen za zloupotrebu povjerenja, falsifikovanje isprave i prevaru, prodao je imovinu Josipa Ćorića iz Prijedora za oko 160.000 maraka, a njemu dao svega 30.000 maraka, te mu je potom na prevaru uzeo svu imovinu.

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu kazao specijalni tužilac Slobodan Ćelić na nastavku suđenja Radetiću i njegovoj punici Jeleni Đenadija (78) koja je optužena za prevaru.

Ćelić je kao dokaz za svoje tvrdnje sudu predao analitičke kartice iz Unikredit banke u vezi sa primanjima Radetića. Ćelić je objasnio da se iz tih dokaza vidi da je Radetić na ime eksproprijacije Ćorićevog zemljišta u Prijedoru od ove opštine dobio 120.268 maraka i 30.465 maraka zatezne kamate. Osim ovoga, Ćelić je sudu predstavio izjavu Ćorića koju je dao neposredno pred smrt, u kojoj krivi Radetića za prevaru. Ćorić je u toj izjavi, između ostalog naveo, da ga je Radetić prevario da svoju imovinu prepiše na Jelenu Đenadiju, a da za to nije dobio ni marke. Kazao je da mu je Radetić slagao da je ugovor fiktivan.

Prema optužnici Radetić se tereti da je zloupotrebom  ovlašćenja  na osnovu lažnog ugovora o pružanju advokatskih usluga bez saglasnosti Ćorića od opštine Prijedor naplatio 120.268 maraka naknade za Ćorićevo izuzeto zemljište i kamatu od 30.465 maraka. Novac je prebacio  na svoj račun, a da sa time nije upoznao Ćorića kojem je prebacio samo 30.000 maraka, a po uplati je sačinio dvije priznanice kao da mu je i u gotovini dao 45.000 maraka.  Tereti se i da je Ćorića doveo u zabludu i uvjerio da svoju imovinu vrijednu oko 160.000 maraka, koju je testamentom bio ostavio sinu, prepiše na njegovu punicu Jelenu Đenadiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana