Advokat optuženog za mito zatražio izuzeće sudije

Nebojša Tomašević
Advokat optuženog za mito zatražio izuzeće sudije

Banjaluka - Na nastavku suđenja bivšem stečajnom upravniku preduzeća "Prerada drveta" iz Kotor Varoša Radovanu Jakovljeviću i advokatu Đurđu Šušiću koji su optuženi za primanje mita advokat Jasminka Jovišević, zatražila je izuzeće predsjednika sudskog vijeća banjalučkog Okružnog suda Vesne Stanković-Ćosović.

Joviševićeva koja je branilac Jakovljevića svoj zahtjev obrazložila je time da sumnja u pristrasnost sudije. Suđenje prekinuto i biće nastavljeno 24. aprila. Saopšteno je da će sud do tada donijeti odluku o zahtjevu za izuzeće, a svoj nalaz će iznijeti vještaci koji će se izjasniti o zdravstvenom stanju Jakovljevića zbog čije bolesti je suđenje nekoliko puta odgađano.

Prema navodima u optužnici, Jakovljević se tereti da je u svojstvu stečajnog upravnika u "Preradi drveta" krajem 2008. od direktora preduzeća "Daleks Pajić" Kotor Varoš Dojčina Pajića zahtijevao i primio 70.000 maraka, a u novembru 2012. godine još 30.000 maraka. To je učinio da bi isplatio potraživanja "Daleksa Pajić" prema "Preradi drveta". Šušiću je optužen da je kao punomoćnik "Daleks Pajića" na svoj bankovni račun primio 70.000 maraka. Potom je novac podigao sa računa i predao Jakovljeviću.

Oni su bili uhapšeni u novembru 2012. godine poslije višemjesečne istrage zbog dogovora sa biznismenom Pajićem, koji živi u Štutgartu u Njemačkoj. Pajić je imao velika nenaplaćena potraživanja od "Prerade drveta", pa je postigao dogovor sa Jakovljevićem i Šušićem da za "pristojan" novčani iznos za svoje preduzeće obezbijedi naplatu zaostalih dugovanja od propale firme. Policija ih je uhapsila dok su planirali drugi transfer, u trenutku kada je Jakovljević otišao u banku da podigne 30.000 maraka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana