Адвокат оптуженог за мито затражио изузеће судије

Небојша Томашевић
Адвокат оптуженог за мито затражио изузеће судије

Бањалука - На наставку суђења бившем стечајном управнику предузећа "Прерада дрвета" из Котор Вароша Радовану Јаковљевићу и адвокату Ђурђу Шушићу који су оптужени за примање мита адвокат Јасминка Јовишевић, затражила је изузеће предсједника судског вијећа бањалучког Окружног суда Весне Станковић-Ћосовић.

Јовишевићева која је бранилац Јаковљевића свој захтјев образложила је тиме да сумња у пристрасност судије. Суђење прекинуто и биће настављено 24. априла. Саопштено је да ће суд до тада донијети одлуку о захтјеву за изузеће, а свој налаз ће изнијети вјештаци који ће се изјаснити о здравственом стању Јаковљевића због чије болести је суђење неколико пута одгађано.

Према наводима у оптужници, Јаковљевић се терети да је у својству стечајног управника у "Преради дрвета" крајем 2008. од директора предузећа "Далекс Пајић" Котор Варош Дојчина Пајића захтијевао и примио 70.000 марака, а у новембру 2012. године још 30.000 марака. То је учинио да би исплатио потраживања "Далекса Пајић" према "Преради дрвета". Шушићу је оптужен да је као пуномоћник "Далекс Пајића" на свој банковни рачун примио 70.000 марака. Потом је новац подигао са рачуна и предао Јаковљевићу.

Они су били ухапшени у новембру 2012. године послије вишемјесечне истраге због договора са бизнисменом Пајићем, који живи у Штутгарту у Њемачкој. Пајић је имао велика ненаплаћена потраживања од "Прераде дрвета", па је постигао договор са Јаковљевићем и Шушићем да за "пристојан" новчани износ за своје предузеће обезбиједи наплату заосталих дуговања од пропале фирме. Полиција их је ухапсила док су планирали други трансфер, у тренутку када је Јаковљевић отишао у банку да подигне 30.000 марака.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана