Адвокат Турковића тражи понављање суђења

СРНА
Адвокат Турковића тражи понављање суђења

Сарајево - У Сарајеву је данас одржана прва јавна сједница Апелационог вијећа Суда БиХ у предмету "Зијад Турковић и други", на којој је тужилаштво затражило изрицање максималних казни, док је адвокат Фахрија Каркин тражио понављање суђења.

Каркин је рекао да је током кривичног поступка дошло до грубог кршења Повеље о људским правима и битних повреда кривичног поступка.

Он је навео да је током поступка саслушано 14 свједока одбране, а 137 свједока тужилаштва што, како је рекао, довољно говори о угроженом праву на одбрану његовог клијента.

Првостепеном пресудом Суда БиХ од 28. новембра 2013. године у предмету "Зијад Турковић и други" изречена је казна од 100 година за пљачку Карго-центра Аеродрома у Сарајеву, монструозна убиства пет лица, шверц дроге и оружја, изнуду и друга кривична дјела.

Зијад Турковић и Миленко Лакић осуђени су тада на казне затвора од по 40 година, Саша Стјепановић на 12, а Фадили Аљовић пет. Муамер Захитовић је због изнуде и прања новца добио три године, док су Нијаз Зубан и Хилмија Машовић ослобођени оптужби.

Сједница Апелационог вијећа биће настављена сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана