Zvornički policajci spriječili mladića da se ubije zbog ljubavi

Nevena Bunić
Zvornički policajci spriječili mladića da se ubije zbog ljubavi

Zvornik - Svi smo mi ljudi od krvi i mesa i imamo problema. Niko i ništa nije vrijedno tvog života jer si mlad, čekaju te lijepe stvari, a djevojaka će uvijek biti.

Ovim riječima policajci Policijske stanice Zvornik Dragan Dragić (48), Nazif Mehmedović (43) i Dejan Radovanović (27) obraćali su se mladiću (30) iz Zvornika koji je htio sebi da zabije nož u srce zbog neuzvraćene ljubavi.

Sve se odigralo u nedjelju popodne, kada je policiju pozvao brat mladića koji je htio da potegne nož na sebe. Rekao im je da njegov stariji brat želi da se ubije zbog djevojke koja ne želi vezu sa njim. Policajci su potom došli u stan u ulici Svetog Save i počeli razgovor sa nesrećnim mladićem.

- On je ležao na krevetu u zatamnjenoj sobi i bio pokriven jorganom. Držao je nož na grudima. Počeli smo na sve načine da ga odvraćamo od samoubistva. U početku nije želio da priča, da bi poslije nekoliko minuta počeo da nam govori: “Izbošću se, izađite!” Nismo ga poslušali nego smo nastavili razgovor i govorili mu da niko nije vrijedan njegovog života jer nam je njegov brat objasnio zbog čega hoće da se ubije - počeo je priču policajac Dragan Dragić, koji je ubjeđivao tridesetogodišnjaka da ostavi nož.

Međutim, ni to nije uspjelo, pa su Dragićeve kolege Mehmedović i Radovanović izašli da pozovu pomoć.

- Ostao sam u stanu i dalje nastavio da razgovaram sa njim. Kolege su se potom vratile i opet smo krenuli da ga ubjeđujemo, govoreći mu da je život vrijedan, da ima drugih djevojaka i da ga čekaju lijepe stvari. Malo-pomalo, momak je počeo da priča sa nama. Poslije 40 minuta razgovora ostavio je nož kraj kreveta i odustao od samoubistva - ispričao je Dragić.

Tridesetogodišnjak je prevezen u Dom zdravlja u Zvorniku, a potom i u bolnicu u Loznici. Nije bio povrijeđen, kaže Dragić, ali je bio izbezumljen i potresen.

U Policijskoj upravi Zvornik pohvalili su kolegu koji je spriječio mladića da sebi oduzme život.

- Brzom i efikasnom reakcijom naši službenici su uspjeli da spriječe lice u namjeri da izvrši samoubistvo. Akcija je bila uspješna zahvaljujući promišljenosti naših kolega i vještom prilagođavanju situaciji - naveli su u Policijskoj upravi Zvornik.

Moralna dužnost

Policajac Dragan Dragić ne smatra da je spasavanjem mladića učinio herojski poduhvat jer je, kako kaže, dužnost svih čuvara reda da pomažu unesrećenima.

- Moralna dužnost svakog čovjeka, ne samo policajca, jeste da pruži ruku drugom čovjeku koji je unesrećen. Radim kao policajac već 25 godina i u svojoj karijeri imao sam dosta kriznih situacija u kojima sam spasavao ugrožene i nesrećne - kazao je Dragić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana