Zmaj od Šipova presudu dočekao u rijalitiju

Nebojša Tomašević
Zmaj od Šipova presudu dočekao u rijalitiju

Šipovo - Rijaliti zvijezda Ilija Grahovac (57), poznatiji kao Zmaj od Šipova, moraće da plati 9.000 maraka novčane kazne ili da ide u zatvor zbog tuče sa bratom Rajkom (51) i nedozvoljenog držanja oružja.

Ovo je odlučio Osnovni sud u Mrkonjić Gradu, koji je Iliju osudio zbog nanošenja tjelesnih povreda i izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljenog držanja oružja. Istom presudom njegov mlađi brat Rajko osuđen je na uslovnu kaznu zatvora od četiri mjeseca zbog nanošenja tjelesnih povreda i oštećenja tuđe stvari. Međutim, prema sudskoj odluci on neće ići iza brave ako u roku od godinu ne počini novo krivično djelo.

Prema presudi, Ilija će u roku od 60 dana od pravosnažnosti presude morati da plati 9.000 maraka. Ako to ne uradi, kazna će mu se preračunati u zatvorsku, tako što će za svakih 100 KM morati da leži dan.

Zvijezda rijaliti šoua "Maldivi" i "Parovi" Ilija Grahovac nije bio na izricanju presude jer je otišao u vilu u Beogradu. Presudi nije prisustvovao ni njegov advokat Duško Tomić, koji je u petak kazao da su se braća Grahovac izmirili i da bi sud trebalo da ih oslobodi optužbi.

Prema presudi, braća Grahovac su osuđeni zbog međusobne tuče iz novembra i juna 2011. godine. U presudi se navodi da su se njih dvojica prvo potukli 19. novembra 2011. godine u ulici Sime Šolaje u Šipovu. Tokom te tuče Ilija je sjekirom teško pretukao brata Rajka, koji je u jednom trenutku uspio da mu je otme, udari ga i polupa njegov automobil "golf 1". Osim za ovaj incident, Ilija je osuđen jer je 14. juna 2011. godine iz puške "M-48" pucao u brata Rajka u kući u selu Čifluk. U to vrijeme u kući je bila njegova nevjenčana supruga K. E. i njihovo jednogodišnje dijete, kao i K. H. i K. R. Ilija se tog dana prvo posvađao sa bratom, da bi poslije nekog vremena iz spavaće sobe donio pušku i pucao u njega.

Ilija Grahovac postao je poznat nakon što je održao nesvakidašnji govor na sahrani svog oca Jove 2010. godine. Poznat je i po uzgajanju bikova i učešću na koridama. Šira javnost za njega je čula poslije njegovog ulaska u rijaliti šou

"Hotel Maldivi", gdje je i pobijedio, a odmah po izlasku ušao je u "Parove", iz kojih je u prošli petak došao u Šipovo.

Hapšenje

Ilija Grahovac uhapšen je u petak na kućnom pragu na osnovu potjernice zbog izbjegavanja suđenja u Osnovnom sudu u Mrkonjić Gradu.

Nakon privođenja sproveden je u sud, gdje je održano završno ročište koje sud vodi protiv njega i njegovog brata Rajka. Poslije toga sud je ukinuo potjernicu koja je za njim raspisana i on je pušten na slobodu.

Kako saznajemo, Ilija je u Šipovo tri dana prije hapšenja stigao iz Beograda automobilom registarskih oznaka srpske prestonice. Sa njim je došao i njegov tjelohranitelj. Zmaj od Šipova prilikom hapšenja nije pružao otpor, samo je glasno razgovarao, negodovao i govorio da nije kriv, te da će to i da dokaže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana