Змај од Шипова пресуду дочекао у ријалитију

Небојша Томашевић
Змај од Шипова пресуду дочекао у ријалитију

Шипово - Ријалити звијезда Илија Граховац (57), познатији као Змај од Шипова, мораће да плати 9.000 марака новчане казне или да иде у затвор због туче са братом Рајком (51) и недозвољеног држања оружја.

Ово је одлучио Основни суд у Мркоњић Граду, који је Илију осудио због наношења тјелесних повреда и изазивања опште опасности и недозвољеног држања оружја. Истом пресудом његов млађи брат Рајко осуђен је на условну казну затвора од четири мјесеца због наношења тјелесних повреда и оштећења туђе ствари. Међутим, према судској одлуци он неће ићи иза браве ако у року од годину не почини ново кривично дјело.

Према пресуди, Илија ће у року од 60 дана од правоснажности пресуде морати да плати 9.000 марака. Ако то не уради, казна ће му се прерачунати у затворску, тако што ће за сваких 100 КМ морати да лежи дан.

Звијезда ријалити шоуа "Малдиви" и "Парови" Илија Граховац није био на изрицању пресуде јер је отишао у вилу у Београду. Пресуди није присуствовао ни његов адвокат Душко Томић, који је у петак казао да су се браћа Граховац измирили и да би суд требало да их ослободи оптужби.

Према пресуди, браћа Граховац су осуђени због међусобне туче из новембра и јуна 2011. године. У пресуди се наводи да су се њих двојица прво потукли 19. новембра 2011. године у улици Симе Шолаје у Шипову. Током те туче Илија је сјекиром тешко претукао брата Рајка, који је у једном тренутку успио да му је отме, удари га и полупа његов аутомобил "голф 1". Осим за овај инцидент, Илија је осуђен јер је 14. јуна 2011. године из пушке "М-48" пуцао у брата Рајка у кући у селу Чифлук. У то вријеме у кући је била његова невјенчана супруга К. Е. и њихово једногодишње дијете, као и К. Х. и К. Р. Илија се тог дана прво посвађао са братом, да би послије неког времена из спаваће собе донио пушку и пуцао у њега.

Илија Граховац постао је познат након што је одржао несвакидашњи говор на сахрани свог оца Јове 2010. године. Познат је и по узгајању бикова и учешћу на коридама. Шира јавност за њега је чула послије његовог уласка у ријалити шоу

"Хотел Малдиви", гдје је и побиједио, а одмах по изласку ушао је у "Парове", из којих је у прошли петак дошао у Шипово.

Хапшење

Илија Граховац ухапшен је у петак на кућном прагу на основу потјернице због избјегавања суђења у Основном суду у Мркоњић Граду.

Након привођења спроведен је у суд, гдје је одржано завршно рочиште које суд води против њега и његовог брата Рајка. Послије тога суд је укинуо потјерницу која је за њим расписана и он је пуштен на слободу.

Како сазнајемо, Илија је у Шипово три дана прије хапшења стигао из Београда аутомобилом регистарских ознака српске престонице. Са њим је дошао и његов тјелохранитељ. Змај од Шипова приликом хапшења није пружао отпор, само је гласно разговарао, негодовао и говорио да није крив, те да ће то и да докаже.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана