Zet poslanika SDA optužen za pedofiliju, a radi u osnovnoj školi?

avaz.ba
Zet poslanika SDA optužen za pedofiliju, a radi u osnovnoj školi?

Sarajevo - Samir Alihodžić, protiv kojeg je Tužilaštvo Kantona Sarajevo 16. marta prošle godine podiglo optužnicu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo bludne radnje, i dalje radi kao nastavnik fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi „Grbavica 1“ u Sarajevu

Kako navodi sarajevski „Dnevni Avaz“, Alihodžić, zet Kemala Ademovića, poslanika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, optužen je da je 2015. godine jednoj maloljetnici slao poruke neprimjerenog sadržaja, tražio od nje nage fotografije i pozivao na seksualni odnos.

„Nakon okončanja istrage, Kantonalno tužilaštvo Sarajevo 16. marta 2016. godine podiglo je optužnicu protiv S. A. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo bludne radnje“, navodi se u saopštenju Kantonalnog tužilaštva.

Azra Bavčić, portparol Tužilaštva, potvrdila je za pomenuti list da je suđenje u toku.

„Zbog osjetljivosti predmeta, s obzirom na to da se radio o maloljetnoj osobi, ne možemo davati više informacija. Suđenje je u toku u Općinskom sudu“, rekla je Bavčić.

„Avaz“ navodi da je zet poslanika SDA Ademovića, između ostalih poruka koje je slao maloljetnici, čiji je otac i prijavio slučaj policiji, pisao: „Vidjela si kako te mjerim. Nema prepreka ni predrasuda među nama“, te tražio da za njega odvoji koji minut “osim ako neće da izvuku analizu i da radi dodatne vježbe“.

Međutim, kako „Avaz„ dodaje, ovi šokantni podaci, koji su i predmet optužnice, nisu smetnja za Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo niti upravu OŠ „Grbavica 1“, jer Alihodžić, paralelno s procesom koji se protiv njega vodi pred Opštinskim sudom u Sarajevu, obavlja posao nastavnika.

Direktor OŠ „Grbavica 1“ Omer Begović kratko je rekao da nije dobio nikakvo zvanično obavještenje od Suda te da dalje ne želi komentarisati ove navode.

Prema pisanjima pomenutog lista kod AlihoPrema pisanjima pomenutog lista kod Alihodžića, kada je uhapšen, osim spornih poruka pronađene su i neprimjerene fotografije maloljetnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana