Жестоки момак претучен у кафићу у бањалучком насељу Борик

Сања Амиџић
Жестоки момак претучен у кафићу у бањалучком насељу Борик

Бањалука - Тин Наумовић (35) и Срђан Пердув (36) из Бањалуке ухапшени су због сумње да су у бањалучком кафићу "Њилд Росе" у Борику претукли суграђанина Синишу Страживука и нанијели му тешке повреде.

Туча је избила у уторак око 4.40 часова када је најприје дошло до расправе, а потом и обрачуна. Ни у полицији, ни у кафићу нису могли да говоре о разлозима због којих је дошло до туче тројца који је често виђан како сједи заједно у друштву.

- И ту ноћ су Страживук, Наумовић и Пердув били заједно у друштву и пили. Сумња се да је која чашица алкохола више била један од окидача за тучу, али ће тачан мотив бити познат након полицијске истраге - казао је извор близак истрази.

Колико су Наумовић и Пердув били брутални потврђује један од очевидаца наводећи да је послије нагуравања један од њих отрчао до аутомобила и извадио палицу којом је више пута ударио Страживука.

Повријеђеном је љекарска помоћ указана у Универзитетском клиничком центру РС, гдје је због тежине повреда задржан на лијечењу. У овој здравственој установи, наводећи иницијале пацијента, рекли су да има тешке повреде главе.

- Пацијент је хируршки збринут у Служби за неурохирургију и за сада је његово здравствено стање стабилно - казали су у болници.

У Центру јавне безбједности Бањалука рекли су да је у току документовање предмета, након чега ће Окружном тужилаштву у Бањалуци против осумњичених бити поднесен извјештај због наношења тешких повреда. Наумовић и Пердув су након саслушања пуштени да се бране са слободе.

Страживук је у жижу интересовања јавности доспио недавно када је са још 12 особа ухапшен у полицијској акцији "Колт" због сумње да су из Италије и Србије увозили базно уље и продавали га као евродизел на шест бензинских пумпи у Српској. Он је хапшен и прије неколико година због сумње да је са још неколико особа опљачкао Комерцијалну банку из које је украдено око милион марака. Суд БиХ тада није потврдио оптужницу против Страживука због недостатка доказа. Наумовић је прошле године хапшен у акцији "Плантажа" због посједовања дроге.

Полупана стакла

Млађи мушкарац, чији идентитет није саопштен, полупао је више стакала на бензинској пумпи у бањалучком насељу Лауш.

- Он је од конобара тражио да му да десет ред-булова, што је он одбио будући да је радно вријеме било при крају. Потом је почео да лупа стакла - казао је извор "Гласа Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана