Женино “пиће” коштало мужа 10.400 евра

nezavisne.com
Женино “пиће” коштало мужа 10.400 евра

Бијељина - Против Бобана Деспотовића, званог Деспе (33) из Угљевика, Окружни суд у Бијељини потврдио је оптужницу Окружног јавног тужилаштва Бијељина јер је преварио Зворничанку Милку Лазаревић, чијег је супруга Пантелију оштетио за око 10.400 евра.

Када је Милка отишла на пиће са Деспотовићем, иначе познатим преварантом, у намјери да с њим договори посао, није ни слутила да ће је та кафа скупо коштати.

Он је, како се наводи у оптужници, од јула до новембра 2017. године након што је путем Facebookа контактирао Лазаревићеву из мјеста Доњи Локањ обећао да ће јој помоћи у вези са запослењем.

“Након што је с Милком попио пиће у угоститељском објекту 'Фортуна' у Зворнику, на њен мобилни стигла је порука 'Каква си ти то домаћица, налазиш се са другим мушкарцима', а што је она рекла Бобану, као и да се уплашила и да ће пријавити полицији, а он јој је обећао да ће је спасити и да ништа не пријављује полицији”, наводи се у оптужници.

Рекао јој је да је и он примио сличну поруку, као и да су од њега тражили 4.000 КМ те да ће он дати 1.700 КМ, а да она набави остатак -2.300 КМ. Како би јој плаћање било лакше, рекао јој је и да то може давати у ратама.

“Милка се уплашила за свој брак, вјерујући у то што јој Деспотовић говори, и да наводно има људе у банци, те му је дала банковну картицу њеног супруга Пантелије са пин кодом, како би с картице скинуо 600 КМ и вратио исти дан”, наводи се у оптужници и додаје да је након извјесног времена затражио опет картицу како би, наводно, поништио спроведену трансакцију. Она је у то повјеровала и поново дала супругову картицу, коју је више пута враћао и поново узимао под изговорима да банкомати нису радили и да ће средити да супруг не сазна за пиће. Ово пиће ипак је најскупље коштало њеног мужа Пантелију, и то око 10.400 евра.

“У намјери да себи прибави противправну имовинску корист, Деспотовић је лажним приказивањем довео неко лице у заблуду и тиме навео да учини нешто на штету туђе имовине, а прибављена имовинска корист прелази 10.000 КМ”, наводи се у оптужници.

Деспотовића у овом случају сумњиче за кривично дјело превара, а због тога је добро познат правосуђу и већ издржава затворску казну.

Жртва овог преваранта је 2015. године био и његов суграђанин Миладин Максимовић, којег је са Недељком Спасојевић из ове општине довео до просјачког штапа када је Максимовић градио кућу. Спасојевићева му се, по Деспотовићевом налогу, лажно представила да је запослена у стоваришту, те му доставила предрачун грађевинског материјала од 54.000 КМ, а он је новац на њену препоруку дао Деспотовићу, који је био посредник. Поред тога, предложили су му да на своје име отвори фирму која би се бавила пословима одводњавања воде из градова у РС током поплава, али пошто нема довољну стручну спрему, нудили су му да плати 9.000 КМ како би му средили диплому. До сржи превареног Максимовића “заврнули” су за око 140.000 КМ.

Деспотовић је иначе познат и као лажни хуманитарац, а својевремено се представљао и као свештеник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана