Жена у Добоју погинула од експлозије гријалице

Невена Бунић
Жена у Добоју погинула од експлозије гријалице

Добој - Едина Бешлагић (57) из Добоја изгорјела је у пожару који је избио након експлозије плинске гријалице у кући у којој је живјела сама.

Језив призор угљенисаног тијела Бешлагићеве затекли су ватрогасци јуче око један час, након што су угасили пожар на кући у улици Горњи Шушњари. Ватра је избила након квара и експлозије гријалице, а жена је остала заробљена у кући. О јачини удара свједоче и избијени прозори и врата, као и мрежа за комарце која је лежала на тротоару, те стаклена срча која је покрила двориште и дио улице.

Према причи мјештана, Бешлагићева је након експлозије јаукала, а први у помоћ је притекао комшија Смајо Ђулбић. Супруга овог храброг човјека је испричала да је он покушао да отвори врата куће и помогне Едини.

- Нешто је пало на врата, па није могао да их отвори. Чуло се да запомаже, два, три пута је дозивала у помоћ, али није се могло ући у кућу и од пламена - испричала је Ђулбићева супруга, која није жељела да јој објавимо име.

Ђулбићи су одмах позвали полицију и ватрогасце, који су убрзо дошли.

- Брзо су дошли, али није јој било спаса. Од јачине експлозије  бачена је на зид - испричао је стриц страдале жене Решад Бешлагић, којег смо затекли испред оштећене куће.

Полиција је јуче ујутро обавила увиђај на лицу мјеста заједно са инспектором за противпожарну заштиту и експлозивне направе.

- Узрок пожара знаће се након вјештачења. О случају је обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Добоју - рекли су у Полицијској управи Добој.

Настрадала Едина је живјела сама и није имала потомака. Наводно је два дана прије експлозије остала без дрва, па је кућу загријавала гријалицом на плин.

- Она је некада раније радила у продавници, својевремено је била запослена и у пицеријама, а у посљедње вријеме је правила јуфке, продавала их и тако се издржавала - испричале су комшије.

Ватрогасци

Добојски ватрогасци који су угасили пожар рекли су да је ватра брзо угашена, а да жена није била жива када су стигли.

- На лице мјеста дошла су два ватрогасна возила, са двије екипе, а пожар је био угашен већ око 1.20 часова. До шест ујутро једна екипа остала је да дежура на лицу мјеста, да случајно ватра не би поново букнула - рекао је замјеник старјешине Ватрогасне јединице Добој Обрад Станојевић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана