Жена страдала у пожару у Добоју није обухваћена истрагом о убиству њених родитеља

Срна
Жена страдала у пожару у Добоју није обухваћена истрагом о убиству њених родитеља

Добој - Жена чији су иницијали Е.Б. /57/ из Добоја, која је смртно страдала у пожару у породичној кући, није била обухваћена истрагом која се води због убиства њених родитеља и најближих сродника у септембру 1993. године у Горњим Шушњарима, саопштено је из добојског Окружног тужилаштва.

У Тужилаштву наводе да воде истрагу против непознатог извршиоца или више њих због ратног злочина против више чланова породице Бешлагић који су убијени из ватреног оружја 15. септембра 1993. године у мјесту Горњи Шушњари.


"У овом предмету предузимају се одређене мјере ради окончања истраге и идентификовања починиоца или починилаца ратног злочина, али настрадала Е.Б. није била укључена у истрагу која се води због убиства њених родитеља и најближих сродника", саопштено је из овог тужилаштва.

За провјеру ових информација добојско Тужилаштво упућује на Тужилаштво БиХ које је надлежно за процесуирање ратних злочина.

Из добојског Окружног тужилаштва наводе да је обављен увиђај на лицу мјеста и наређена обдукција тијела Е.Б. ради утврђивања узрока смрти, а предузимају се и друге радње с циљем расвјетљавања околности које су довеле до смрти.

"Након достављања извјештаја полиције о предузетим мјерама и резултатима обдукције одлучиће се о даљем току поступка", наводи се у саопштењу.

Полицијска управа Добој данас је саопштила да је пожар у кући власништво Е.Б. из Добоја, у којем је она смртно страдала, највјероватније избио због људског немара приликом употребе лако запаљивих гасова и течности за загријавање просторије.

Полицијској станици Добој један јуче у 00.55 часова пријављено је да је у Улици Горњи Шушњари, у Добоју, избио пожар на кући у власништву Е.Б. и да је у кући која је потпуно изгорјела пронађено угљенисано људско тијело.

Портал "Фактор" данас је објавио да породица 57-годишње Едине Бешлагић, страдале у пожару у породичној кући у Добоју, вјерује да је она убијена.

Према истом извору, Едина Бешлагић требало је да буде свједок у судском процесу о убиству њених родитеља и ближих чланова породице у љето 1992. године, а рочиште у овом предмету пред Окружним судом у Добоју биће одржано у марту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана