Sarajevo: Žena skočila pred voz i poginula

N. Tomašević, Ž. Domazet
Sarajevo: Žena skočila pred voz i poginula

Sarajevo - Bisera S. (40) iz Sarajeva poginula je kada se bacila pod voz u sarajevskom naselju Buća potok u blizini stanice Alipašin most.

Ova drama odigrala se u nedjelju oko osam časova pred nekoliko prolaznika koji su vidjeli da je žena stajala pored pruge, pušila cigaretu i nešto čekala. U trenutku kada je naišao voz koji saobraća na relaciji Sarajevo - Doboj, žena je odbacila cigaretu i skočila na prugu.

Odmah poslije dojave o nesreći na mjesto događaja stigli su policija i ekipe Službe hitne pomoći. U ovoj službi su kazali da je do dolaska ljekara žena, nažalost, već bila mrtva.

- Bio je to stravičan prizor, žena je nakon skoka nestala ispod voza koji je uz pisak i škripu kočnica naletio na nju. Mašinovođa nije mogao ništa da uradi, jer je žena iskočila pred voz. Prizor je bio strašan, a mašinovođa je izašao i bio je u šoku, držao se za glavu - kazao je mještanin Sarajeva ne želeći da se predstavi.

U MUP-u Kantona Sarajevo ne otkrivajući identitet nastradale žene kazali su da se sumnja da je riječ o samoubistvu i da je istraga u toku.

- Nesreća se dogodila mimo obilježenog pružnog prelaza. O cijelom slučaju je obaviješteno i Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Uviđaju su prisustvovali i vještaci saobraćajne i mašinske struke kako bi utvrdili sve okolnosti pod kojima se dogodila nesreća - rekao je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić i dodao da će više detalja biti poznato poslije istrage i vještačenja.

Iz "Željeznica FBiH" saopštili su da ovo nije prvi put da se građani kreću po pruzi i na taj način dovode u opasnost svoje i tuđe živote.

- Izuzetno nam je žao što je došlo do ove tragedije u Buća potoku. Ne znamo detalje o tome kako je došlo do nesreće. I ovaj put upozoravamo građane i javnost da je hodanje prugom, uz prugu i prelazak pruge na nedozvoljenim mjestima, strogo zabranjeno i opasno - saopšteno je iz službe za odnose s javnošću ŽFBiH.

Tokom prošle godine na prugama "Željeznica FBiH" poginulo je osam osoba, a dvije su teže povrijeđene.

Većina ovih nesreća izazvana je nepažnjom tokom prelaska pruge na nedozvoljenim mjestima, ali i usljed strujnog udara prilikom pokušaja krađe željezničke imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana