Жена из Прњавора се полила бензином и запалила

Сања Амиџић
Жена из Прњавора се полила бензином и запалила

Прњавор - Стојанка Симић (49) из Прњавора полила се бензином и запалила у селу Бабановци код Прњавора. Несрећна жена задобила је том приликом тешке опекотине и љекари се боре за њен живот.

Извор близак истрази казао је да је полицији овај случај самозапаљивања пријављен у понедјељак око 14.30 часова.

- Љекари Дома здравља у Прњавору позвали су полицију и рекли да је у ову здравствену установу довезена жена са тешким опекотинама. Увиђајем је утврђено да се она сама полила бензином и запалила - казао је извор "Гласа Српске".

Додао је да је Симићева након указане љекарске помоћи у Прњавору због тежине повреда превезена у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци.

У овој здравственој установи, наводећи иницијале, јуче су рекли да је пацијенткиња С. С. у болницу примљена у тешком стању.

- Опекотинама је захваћено око 60 одсто тијела због чега је пацијенткиња животно угрожена. Све даље прогнозе у вези са њеним здравственим стањем су крајње неизвјесне - казали су у бањалучкој болници.

Додали су да је пацијенткиња смјештена на Клиници за анестезију и интензивно лијечење.

Шта је мотив због којег је Симићева на стравичан начин покушала да себи одузме живот, јуче нико није могао да каже. У Центру јавне безбједности Бањалука рекли су да је полиција након увиђаја утврдила да у овом случају нема елемената кривичног дјела. У Бабановцу нико није желио да говори о могућем мотиву самоубиства Стојанке Симић. На телефонске позиве из редакције "Гласа Српске" и сам помен самоспаљивања, нико није желио да прича.

Сличан случај догодио се почетком године у Цазину. Тада се наочиглед грађана и полиције у центру града бензином полио и запалио Сенад Бегић из Цазина. Он је прво штрајковао глађу због неријешених имовинско-правних односа са родбином у Општинском суду у Цазину. Када је видио да нема реакција надлежних, он се полио и запалио усљед чега је задобио тешке опекотине. Након тога огласили су се и надлежни који су рекли да су Бегићу нудили рјешење његовог проблема, али да је он то одбијао.

Запалила мужа

Елвира Мујачић недавно је у тузланском суду осуђена на годину затвора јер је полила бензином и запалила супруга Дамира Мујачића. Он је од задобијених повреда преминуо након неколико дана у тузланској болници. Мујачићева је у почетку била оптужена за убиство, међутим, током суђења кривично дјело је преиначено на убиство из нехата. Инцидент се догодио 18. септембра прошле године када су се супружници свађали у дворишту након што је Дамир дошао пијан из кафане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана