Željuša kod Mostara: Sjekirom napao policajce

Nebojša Tomašević
Željuša kod Mostara: Sjekirom napao policajce

Mostar - Alen M. iz Mostara uhapšen je nakon što je sjekirom krenuo da udari policajce koji su intervenisali kako bi ga spriječili u nezakonitoj sječi tuđe šume u mostarskom naselju Željuša.

Alen ovom prilikom, na sreću, nikoga nije povrijedio, a incident se dogodio u ponedjeljak nakon što je policiji prijavljeno da on bespravno siječe tuđu šumu.

- Odmah poslije prijave policajci su izašli na teren. Osumnjičenog su zatekli u vozilu na tuđem posjedu. Kad ih je ugledao, izašao je iz vozila i uzeo sjekiru te s njom krenuo prema policajcima, koji su uspjeli da mu je oduzmu i da ga privedu - rekli su u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Portparol ovog MUP-a Ljudevit Marić je kazao da će osumnjičeni biti ispitan kako bi bili utvrđeni njegovi motivi i okolnosti cijelog događaja.

- Tek nakon ispitivanja možemo reći više detalja, da li je on imao namjeru da napadne policajce ili nije. Ponašao se kao da je želio da ih napadne, ali moramo ispitati sve okolnosti. Protiv njega će Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen odgovarajući izvještaj nakon ispitivanja - kazao je Marić. Dodao je da će nadležni tužilac odlučiti da li će osumnjičeni biti pušten ili će za njega tražiti pritvor. Prema njegovim riječima, Alen bi mogao odgovarati za dva krivična djela, napad na ovlašćenu osobu u vršenju službene dužnosti i bespravnu sječu šume.

Alena je policiji prijavila Mara B. iz Željuše, koja je posjed na kojem je on sjekao drva dobila na korišćenje.

Ovo nije prvi put da je na području MUP-a HNK-a zabilježen napad sjekirom. Policija je prije nekoliko mjeseci uhapsila Azera H. zbog sumnje da je na benzinskoj pumpi "Enerdži" u Mostaru sjekirom napao Franju T. i povrijedio ga. Napad se dogodio u junu ove godine, a sve se desilo zbog gužve u redu za kupovinu na benzinskoj pumpi. Azer je prvo prigovorio Franji da se gura u redu, a kada mu je ovaj rekao da to nije istina, on je izašao i otišao do svog vozila. Vratio se s sjekirom i napao Franju. Udario ga je u leđa, a potom mirno otišao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana