Zborovanje u Stričićima začinili pesnicama

Sanja Amidžić
Zborovanje u Stričićima začinili pesnicama

Banjaluka - Dvije tuče dogodile su se proteklog vikenda tokom proslave 51. "Kočićevog zbora" na Manjači, a u jednom od obračuna učestvovalo je više mladića koji su pod dejstvom alkohola pravdu dijelili pesnicama.

Očevidac jedne od tuča, koja se dogodila u nedjelju oko 21.30 časova, ispričao je da je na samom izlazu sa zborišta primijetio naguravanje i tuču četvorice mladića.

- Kada sam krenuo kući nedaleko od ringišpila primijetio sam nekakvu gužvu. Među muškarcima je najprije izbila svađa, a potom su počeli da sijevaju udarci. Ne znam koliko je tuča bila ozbiljna, ali na lice mjesta ubrzo je došla policija i mladići su se primirili. Nisam vidio da li su intervenisali, ni da li je neko privođen - kazao je jedan od očevidaca koji nije želio da mu objavimo ime.

Manji incident dogodio se i na jednom od štandova gdje se toči pivo. Tu je došlo do obračuna između dvojice mladića koji su se prvo posvađali, a zatim razmijenili nekoliko udaraca.

Tokom proslave "Kočićevog zbora" došlo je do oštećenja jednog od najposjećenijih šatora na vašaru vlasništvo Stojana Kočića iz Stričića. On je demantovao navode pojedinih medija da je šator demoliran prilikom tuče.

- Ljudi su se veselili, podizali ruke, a bilo je i onih koji su se kačili o šipke šatora, usljed čega je došlo do uvijanja metala i na jednom dijelu srušila se cerada. Međutim, nije pričinjena veća materijalna šteta - kazao je Kočić.

Dodao je da pod njegovim šatorom tokom proslave nije bilo bilo kakvih nereda.

Prema priči jednog od ugostiteljskih radnika, policajci su u nedjelju uveče redom išli od šatora do šatora i govorili da se posao polako privodi kraju.

- Goste smo zamolili da popiju piće i napuste šatore, jer je već kraj radnog vremena. Nismo imali problema - kazao je ovaj radnik. Dodao je da je fajront bio već oko 21 čas.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka juče su rekli da policiji tokom dva dana proslave "Kočićevog zbora" nije prijavljeno narušavanje javnog reda i mira.

Policija

Pripadnici MUP-a Republike Srpske nisu imali previše posla prilikom obezbjeđenja 51. "Kočićevog zbora" u Stričićima. Ako se izuzmu pomenuta dva manja incidenta na skupu, koji je privukao oko 40.000 posjetilaca, onda se može reći da je zbor protekao u najboljem redu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana