Zbog zelenašenja uhapšena dva lica u Prijedoru, jedno u Brčkom

Srna
Zbog zelenašenja uhapšena dva lica u Prijedoru, jedno u Brčkom

Prijedor - Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Republike Srpske i prijedorske Policijske uprave Prijedor danas su uhapsili dva lica iz Prijedora i jedno iz Brčkog osumnjičena za zelenaštvo u dužem periodu na štetu velikog broja osoba.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Dalibor Ivanić rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare da su uhapšena lica čiji su inicijali K.G. /44/, povratnik u vršenju krivičnih djela, i K.S. /38/ iz Prijedora, te u Brčkom lice M.T. /42/ iz distrikta.


"Ova lica osumnjičena su da su u dužem periodu na području Prijedora počinila krivično djelo zelenaštvo na štetu velikog broja građana", naveo je Ivanić.

On je dodao da su, uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i prema naredbi sudije prijedorskog Osnovnog suda, pretreseni stambeni objekti koje su koristili osumnjičeni, te izvršena kriminalistička obrada uhapšenih.

Ivanić je napomenuo da ako ima oštećenih građana to treba da prijave policiji.

Na konferenciji je potvrđeno da akcija kodnog naziva "Loan" traje četiri mjeseca, iako postoji sumnja da su osumnjičeni ovo krivično djelo vršili i duži period.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana