Због убиства полицајаца у Сарајеву саслушано и испитано 49 особа

Срна
Због убиства полицајаца у Сарајеву саслушано и испитано 49 особа

Сарајево - Полиција је до сада саслушала и испитала 49 особа у вези са расвјетљавањем убиства двојице полицајаца у Сарајеву, наводи се у заједничком саопштењу Тужилаштва и Министарства унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево.

У заједничком саопштењу се наводи да је саслушање и испитивање обављено под надзором кантоналног Тужилаштва, те да је већина криминалистички обрађена у просторијама Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево.


Током претходна два дана извршени су претреси на 12 локација на подручју Републике Српске.

У акцију проналаска починилаца кривичног дјела убиства сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића укуључене су готово све полицијске агенције, а асистенцију пружа и Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ.

"Будући да је у току истрага и интензивна потрага за осумњиченима, у овом моменту не можемо саопштити више детаља. Када будемо располагали са конкретним информацијама, јавност ће бити благовремено обавијештена", наводи се у заједничком саопштењу кантоналног Тужилаштва и полиције.

Аутомафијаши су у петак ујутро у сарајевском насељу Алипашино Поље пуцали на полицијски аутомобил и једног полицајца убили на лицу мјеста, а другог тешко ранили.

На мјесту напада страдао је Адис Шеховић, док је његов колега Давор Вујиновић преминуо у болници неколико сати касније.

На полицајце су испаљени рафали из аутоматске пушке док су се налазили у аутомобилу без шансе да узврате.

Убијени полицајци ће сутра бити сахрањени.

Поводом њиховог убиства у БиХ је сутра Дан жалости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана