Zbog tuče, demoliranja i bacanja bombe uhapšeni Zeljković i njegova djevojka

Nebojša Tomašević
Zbog tuče, demoliranja i bacanja bombe uhapšeni Zeljković i njegova djevojka

Banjaluka - Radenko Zeljković (40) iz Banjaluke uhapšen je zbog tuče i demoliranja kafe-bara "Biser" u banjalučkom naselju Lazarevo i posjedovanja ručnog bacača "zolja".

Uhapšena je i njegova djevojka Nina Kuvalja zbog sumnje da mu je pomogla u skrivanju poslije tuče u "Biseru".

Iz CJB Banjaluka, navodeći njihove inicijale, saopšteno je da su Zeljković i Kuvalja uhapšeni u utorak.

- R. Z. se tereti za krivična djela učestvovanje u tuči i nedozvoljena proizvodnja i promet eksplozivnih materija. Osumnjičena N. K. se tereti za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela. Protiv njih će biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu i pušteni su da se brane sa slobode - saopšteno je iz CJB Banjaluka. Dodaje se da su prilikom njihovog hapšenja pronađeni predmeti koji ih mogu povezati s krivičnim djelima za koja ih policija sumnjiči.

Zeljkovića policija sumnjiči da je zajedno sa devet osoba učestvovao u tuči u "Biseru", te ga povezuju i s bacanjem bombe koja nije eksplodirala u kafe-bar "Galerija" u naselju Rosulje. Izvor blizak istrazi je rekao da je ručni bacač "zolja", koji je nađen tokom uviđaja kod kafića "Galerija" nabavio Zeljković.

Tuča u "Biseru" izbila je 16. oktobra, a isti dan nekoliko časova kasnije, u "Galeriji" je bačena bomba koja nije eksplodirala. Toga dana devet osoba sa pajserima i bejzbol palicama upalo je u "Biser" oko 22.50 časova. Prvo su ušle četiri osobe i počele da lupaju inventar. Zatim je stiglo još pet napadača, koji su učestvovali u lupanju inventara. Po izlasku jedan od njih udario je slučajnog prolaznika. Policija je u "Galerija" pronašla neeksplodiranu bombu, a u blizini kafića na travi nađen je i ručni raketni bacač - "zolja".

Zeljković je policiji od ranije poznat po činjenju krivičnih djela. Hapšen je 2012. godine zbog bacanja bombe na kafić "Merlin" u naselju Starčevica u Banjaluci.

Motivi

U policiji nisu govorili o povezanosti tuče u kafe-baru "Biser" i bacanja bombe na kafe-bar "Galerija" i motivima. Prema nezvaničnim informacijama, bomba je u "Galeriju" bačena zbog razbijanja "Bisera". Navodno je riječ o obračunu dvije suprotstavljene grupe banjalučkih mladića, od kojih su neki poznati po činjenju krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana