Zbog silovanja djevojčice 10 godina zatvora

Goran Obradović
Zbog silovanja djevojčice 10 godina zatvora

Zenica - Maloljetnik T. B. (17) iz Zenice osuđen je u srijedu u Opštinskom sudu u Zenici na deset godina zatvora zbog silovanja 11-godišnje djevojčice.

Ovaj gnusni zločin počinio je 12. februara ove godine, u liftu zgrade u kompleksu zgrada pod nazivom Londži u centru Zenice.

Sudija za maloljetnike je T. B. za još dva mjeseca produžio pritvor u kojem se nalazi od 13. februara, saopšteno je iz Opštinskog suda.

- Zbog zaštite maloljetne žrtve i maloljetnog optuženog ne možemo u interesu javnosti, u ovom trenutku, da saopštimo više informacija - rečeno je u sudu.

Ovo je maksimalna kazna zatvora koja se prema Krivičnom zakonu FBiH može izreći maloljetnoj osobi.

Zločin je počinjen kada se djevojčica vraćala iz škole. Tada ju je T. B. primijetio i pratio do zgrade. Škola koju pohađa djevojčica udaljena je stotinak metara od njene zgrade.

Kada je ona ušla u lift zgrade on ju je napao i silovao. Djevojčica je dozivala pomoć, a kada su komšije došle do lifta T. B. je pobjegao u nepoznatom pravcu ali ga je policija ubrzo pronašla i uhapsila.

Tada je tokom kriminalističke obrade on u potpunosti priznao silovanje.

Djevojčica je tom prilikom zadobila teške povrede i operisana je u zeničkoj bolnici.

Njegova baba je takođe ranije prijavljivala policiji da ju je zlostavljao.

Napadao po toaletima

Osuđeni T. B. je odranije poznat policiji i privođen je više puta zbog krivičnih djela vezanih za seksualno zlostavljanje maloljetnica.

On je više puta prijavljivan da se krio u ženskim toaletima, kao i da je prijeteći nožem tjerao djevojčice na oralni seks, a i jednu pokušao da siluje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana