Због силовања дјевојчице 10 година затвора

Горан Обрадовић
Због силовања дјевојчице 10 година затвора

Зеница - Малољетник Т. Б. (17) из Зенице осуђен је у сриједу у Општинском суду у Зеници на десет година затвора због силовања 11-годишње дјевојчице.

Овај гнусни злочин починио је 12. фебруара ове године, у лифту зграде у комплексу зграда под називом Лонџи у центру Зенице.

Судија за малољетнике је Т. Б. за још два мјесеца продужио притвор у којем се налази од 13. фебруара, саопштено је из Општинског суда.

- Због заштите малољетне жртве и малољетног оптуженог не можемо у интересу јавности, у овом тренутку, да саопштимо више информација - речено је у суду.

Ово је максимална казна затвора која се према Кривичном закону ФБиХ може изрећи малољетној особи.

Злочин је почињен када се дјевојчица враћала из школе. Тада ју је Т. Б. примијетио и пратио до зграде. Школа коју похађа дјевојчица удаљена је стотинак метара од њене зграде.

Када је она ушла у лифт зграде он ју је напао и силовао. Дјевојчица је дозивала помоћ, а када су комшије дошле до лифта Т. Б. је побјегао у непознатом правцу али га је полиција убрзо пронашла и ухапсила.

Тада је током криминалистичке обраде он у потпуности признао силовање.

Дјевојчица је том приликом задобила тешке повреде и оперисана је у зеничкој болници.

Његова баба је такође раније пријављивала полицији да ју је злостављао.

Нападао по тоалетима

Осуђени Т. Б. је одраније познат полицији и привођен је више пута због кривичних дјела везаних за сексуално злостављање малољетница.

Он је више пута пријављиван да се крио у женским тоалетима, као и да је пријетећи ножем тјерао дјевојчице на орални секс, а и једну покушао да силује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана