Zbog djevojke nožem izbo i usmrtio prijatelja

Nebojša Tomašević
Zbog djevojke nožem izbo i usmrtio prijatelja

Trebinje - Spaso Milišić (30) iz Trebinja uhapšen je zbog sumnje da je nožem u vrat ubo i usmrtio svog prijatelja i sugrađanina Nemanju Šupljeglava (29).

Sve se desilo juče ujutro oko tri časa u kafiću "Merlot" koji se nalazi u okviru hotela "Leotar".

Prema nezvaničnim informacijama, mladići su prije sukoba zajedno pili u kafiću, a tragičnom ubistvu prethodila je svađa oko djevojke.

Izvor blizak istrazi je kazao da je Milišić tri puta ubo Šupljeglava, dva puta u vrat, a jednom u lijevu ruku.

- Pretpostavljamo da se mladić branio od noža, pa je tako i zadobio povredu ruke. Priča se da su se prepirali oko djevojke koju su obojica znali, ali i u vezi sa popravkom vozila. Prema do sada prikupljenim informacijama, Milišić je nakon kraće svađe otišao kući i vratio se s nožem u kafić u namjeri da se obračuna s Šupljeglavom - kazao je izvor blizak istrazi.

Zločin je posmatralo više osoba i prema njihovim riječima  Milišić je nasrnuo na Šupljeglava kada je ulazio u toalet.

- Prišao mu je i nožem ga ubo u vrat, te pobjegao kroz masu. Bio je to strašan prizor, krv je prskala iz mladićevog vrata. Šupljeglav je ranjen uspio da izađe ispred lokala gdje ga je pokupilo vozilo hitne pomoći - kazao je jedan od očevidaca, ne želeći da mu pominjemo ime.

I obdukcija tijela stradalog pokazala je da je uboden tri puta i da je preminuo usljed iskrvarenja.

- Dvije ubodne rane imao je u predjelu vrata i presječena mu je arterija tako da je mladić brzo iskrvario na smrt. Nađena je i posjekotina na lijevoj podlaktici. Ubodne rane u predjelu vrata su veoma opasne i u ovakvim slučajevima uglavnom je ishod smrt - kazao je specijalista sudske medicine dr Dražen Damjanjuk koji je uradio obdukciju.

U Policijskoj upravi Trebinje, navodeći inicijale, kazali su da su Milišića uhapsili juče u 7.20 časova. Nezvanično saznajemo da je on u vrijeme zločina bio pijan.

- Osumnjičenog S. M. teretimo za teško ubistvo i on će nakon ispitivanja biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju - kazali su u policiji i istakli da ne mogu da govore više detalja.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni Milišić poznat je policiji po činjenju krivičnih djela i više puta je sumnjičen za ugrožavanje sigurnosti.

- Prijavljivan je i zbog prijetnji oružjem. Terete ga i da je pretukao djevojku - kazao je izvor "Glasa Srpske".

Ubijeni Šupljeglav bio je automehaničar, a Milišić mehaničar za rashladne uređaje.

Zbadanje u Tuzli

Pedesetogodišnji muškarac čiji identitet nije saopšten preminuo je od posljedica povreda koje mu je nožem nanio tridesetosmogodišnjak. Tokom svađe na maloj pijaci u tuzlanskom naselju Bulevar mlađi muškarac je nožem u grudi ubo žrtvu i pobjegao. Povrijeđeni je prevezen u bolnicu u Tuzli, gdje je preminuo. Napadač se predao policiji i ispričao da je tokom svađe dva puta nožem ubo starijeg muškarca. Identitet aktera nemilog događaja nije saopšten, a nije poznat ni motiv obračuna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana