Zbog cigareta izbo poznanika nožem

Goran Obradović
Zbog cigareta izbo poznanika nožem

Banjaluka - Saša Naerac (41) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je u kafiću "Duo gracija" u Zalužanima kod Banjaluke nožem izbo sugrađanina Gorana Štrpca (34).

Napad se dogodio u utorak oko 19 časova, poslije čega je Naerac pobjegao, ali ga je policija pronašla isti dan oko 20.40 časova u Priječanima, gdje živi, i uhapsila. Pronađen je i nož kojim je izboden Štrbac.

Naerac je odranije poznat policiji po raznim krivičnim djelima i više puta je hapšen i osuđivan na zatvorske kazne, koje je odslužio.

Očevici pričaju da se sve dogodilo bez ikakvog konkretnog razloga, a motiv napada je sukob oko cigareta koje je cijelo veče Naerac uzimao od Štrpca.

Štrbac je sa trojicom prijatelja to veče bio za šankom u pomenutom kafiću. Naerac je nekoliko puta prilazio za njihov sto i uzimao cigarete.

- Taj momak je od Gorana uzeo i posljednju cigaretu iz kutije. Potom je opet došao do njegovog stola i tražio da mu da još jednu cigaretu i Štrbac mu je rekao da nema, a ovaj ga je upitao šta će sada - ispričao je jedan od očevidaca koji nije želio da mu objavimo ime.

Goran mu je potom rekao da ode do kioska koji je u blizini i da kupi, jer će i on morati otići pošto je ostao bez cigareta.

Nakon toga Naerac mu je rekao: "Nećemo se svađati zbog cigareta" i udaljio od stola.

Poslije desetak minuta Saša je prišao Goranu s leđa i četiri puta ga ubo nožem.

- Oni nisu ni primijetili da im prilazi, jer su mu bili okrenuti leđima. Samo u jednom trenutku Štrbac je skočio i uzeo stolicu koju je okrenuo prema njemu da se odbrani, a Naerac i prijatelj koji je bio sa njim istrčali su iz lokala i pobjegli - pojasnio je naš sagovornik i dodao da je napad trajao desetak sekundi.

Prijatelji napadnutog mladića sa kojima je bio u kafiću su ga odvezli u Hitnu pomoć. Očevici pričaju da je Naerac bio pijan.

- Često je dolazio u kafić pijan, a nekada je izgledalo kao da je i drogiran - rekao je naš sagovornik.

Iako su često dolazili u pomenuti lokal, Naerac i Štrbac nikada nisu bili u sukobu, niti je Naerac imao razloga da ga napadne.

Štrbac se nalazi u Klinici za torakalnu hirurgiju Univerzitetske bolnice - Klinički centar Banjaluka.

- Pacijent je dovezen u prijemnu hiruršku ambulantu vozilom Službe hitne pomoći Laktaši. Imao je ubodne rane u predjelu leđa. Svjestan je, komunikativan i stabilan, a radi daljeg liječenja i posmatranja ostaje u Klinici za torakalnu hirurgiju - rekli su u UB-KC Banjaluka.

Osumnjičeni Naerac odranije je poznat policiji po raznim krivičnim djelima, a osuđen je na četiri godine zatvora zbog toga što je sa još dvije osobe pretukao i opljačkao sugrađanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana