Због цигарета избо познаника ножем

Горан Обрадовић
Због цигарета избо познаника ножем

Бањалука - Саша Наерац (41) из Бањалуке ухапшен је због сумње да је у кафићу "Дуо грација" у Залужанима код Бањалуке ножем избо суграђанина Горана Штрпца (34).

Напад се догодио у уторак око 19 часова, послије чега је Наерац побјегао, али га је полиција пронашла исти дан око 20.40 часова у Пријечанима, гдје живи, и ухапсила. Пронађен је и нож којим је избоден Штрбац.

Наерац је одраније познат полицији по разним кривичним дјелима и више пута је хапшен и осуђиван на затворске казне, које је одслужио.

Очевици причају да се све догодило без икаквог конкретног разлога, а мотив напада је сукоб око цигарета које је цијело вече Наерац узимао од Штрпца.

Штрбац је са тројицом пријатеља то вече био за шанком у поменутом кафићу. Наерац је неколико пута прилазио за њихов сто и узимао цигарете.

- Тај момак је од Горана узео и посљедњу цигарету из кутије. Потом је опет дошао до његовог стола и тражио да му да још једну цигарету и Штрбац му је рекао да нема, а овај га је упитао шта ће сада - испричао је један од очевидаца који није желио да му објавимо име.

Горан му је потом рекао да оде до киоска који је у близини и да купи, јер ће и он морати отићи пошто је остао без цигарета.

Након тога Наерац му је рекао: "Нећемо се свађати због цигарета" и удаљио од стола.

Послије десетак минута Саша је пришао Горану с леђа и четири пута га убо ножем.

- Они нису ни примијетили да им прилази, јер су му били окренути леђима. Само у једном тренутку Штрбац је скочио и узео столицу коју је окренуо према њему да се одбрани, а Наерац и пријатељ који је био са њим истрчали су из локала и побјегли - појаснио је наш саговорник и додао да је напад трајао десетак секунди.

Пријатељи нападнутог младића са којима је био у кафићу су га одвезли у Хитну помоћ. Очевици причају да је Наерац био пијан.

- Често је долазио у кафић пијан, а некада је изгледало као да је и дрогиран - рекао је наш саговорник.

Иако су често долазили у поменути локал, Наерац и Штрбац никада нису били у сукобу, нити је Наерац имао разлога да га нападне.

Штрбац се налази у Клиници за торакалну хирургију Универзитетске болнице - Клинички центар Бањалука.

- Пацијент је довезен у пријемну хируршку амбуланту возилом Службе хитне помоћи Лакташи. Имао је убодне ране у предјелу леђа. Свјестан је, комуникативан и стабилан, а ради даљег лијечења и посматрања остаје у Клиници за торакалну хирургију - рекли су у УБ-КЦ Бањалука.

Осумњичени Наерац одраније је познат полицији по разним кривичним дјелима, а осуђен је на четири године затвора због тога што је са још двије особе претукао и опљачкао суграђанина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана