Завршен доказни поступак против Горана Билчара

nezavisne.com
Завршен доказни поступак против Горана Билчара

Бањалука - У бањалучком Окружном суду завршен је доказни поступак Тужилаштва против Горана Билчара (29) оптуженог за убиство Бојана Миловановића лани у Бањалуци и осталих учесника ове крваве туче, а адвокати одбране најавили су на следећем рочишту свједочење свих оптужених у овом предмету.

Осим тога најављено је и судско медицинско вјештачење Билчара које ће обавити психијатар Милан Стојаковић.

У овом предмету су за учествовање у тучи, оптужени и Бањалучанин Марко Михаиловић (27), који је у кобној ноћи 18. октобра био са Билчаром те Ђорђе Боровчанин (25) и Ђорђе Ђенадија (21) из Козарске Дубице који су били у друштву убијеног младића.

Данас је саслушан и Мирослав Кострешевић, полицијски службеник Управе криминалистичке полиције МУП-а РС, а који је анализирао хронолошки слијед кретања учесника догађаја а тужилац Саша Лаботић уложио је материјалне доказе чиме је и завршен доказни поступак тужилаштва.

Према оптужници, до сукоба између Билчара и Михајиловића са једне и Миловановића, Ðенадије и Боровчанина са друге стране, дошло је 18. октобра прошле године у бањалучком парку "Купусиште".

Током туче Билчар је из гепека свог аутомобила узео дизалицу коју је бацио према Миловановићу, али га је промашио, а затим је из пртљажника возила извадио шрафцигер и у намјери да убије Миловановића, два пута га убо.

Први пут га је убо у предјелу лијеве стране врата, а потом у слепоочницу, при чему је Миловановић задобио повреде у виду разорења витално важних можданих центара, од чега је преминуо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана