Затворски чувар у КПЗ Добој превозио дрогу

Небојша Томашевић
Затворски чувар у КПЗ Добој превозио дрогу

Бањалука - Затворски чувар Казнено-поправног завода у Добоју Марио Јанковић (38) из Теслића и још пет особа ухапшени су у полицијској акцији "Кафе" због сумње да су организовано шверцовали наркотике.

Осим Јанковића ухапшени су и његови суграђани Јосип Ћосић (54), Борис Чупић (26) и Дарио Павловић (39) као и Денис Нединић (39) из Бањалуке и Дарио Тодоровић (30) из Добоја.

Извор близак истрази је казао да су они дрогу набављали од њима познатих људи и затим је препродавали  на улици. Према његовим ријечима након сазнања да се баве тим нелегалним послом осумњичени су праћени мјесецима.

- Током праћења осумњичених дошло се до доказа да је дрогу углавном набављао Денис Нединић и давао је другима. Затворски чувар Марио Јанковић је у неколико наврата дрогу превезао из Бањалуке до Теслића гдје су је остали растурали на улици. Јанковић је наводно искористио униформу затворског чувара да се иза ње крије док шверцује дрогу - казао је извор близак истрази.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске су саопштили да је у оквиру акције претресено више локација на подручју Бањалуке и Теслића. Портпарол МУП РС Даница Гњатовић рекла је да је том приликом заплијењена дрога, као и више муниције различитог калибра.

- Пронађено је 1,1 килограм марихуане, 237 грама спида, 30 комада таблета екстази и ЛСД, седам грама кокаина. Заплијењене су и дигиталне ваге, дробилице, опрема за паковање дроге, као и различита муниција и други предмети који ће бити коришћени као доказ - рекла је Гњатовићева.

Према њеним ријечима, за ухапшене постоји сумња да су као организована криминална група починили кривично дјело неовлашћена производња и промет опојних дрога.

- Осумњичени ће након испитивања бити предати у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Добоју. Идентитет и више детаља не можемо да откривамо у циљу заштите истраге - истакла Даница Гњатовић.

Акцију "Кафе" спровели су припадници Управе за организовани и тешки криминал МУП-а РС, заједно са Полицијском управом Добој. У полицији наводе да осумњичени раније нису довођени у везу са шверцом дроге, те да су до сада били потпуно анонимни.

Суспензија

Директор Казнено-поправног завода Добој Бранко Милетић рекао да је чувар Марио Јанковић суспендован на основу информација које им је доставила полиција.

- Биће покренут дисциплински поступак и вјероватно ће бити отпуштен због нарушавања угледа институције јер таква особа не може да ради у Министарству правде. С њим  раније нисмо имали проблема, нити је био склон криминалним радњама.  Кривично дјело починио је док је био на  одмору  и злоупотријебио је службену униформу коју је носио кући да је опере - казао је Милетић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана