Затражено продужење притвора ухапшеног због убиства сарајевских полицајаца

Срна
Затражено продужење притвора ухапшеног због убиства сарајевских полицајаца

Сарајево - Кантонално тужилаштво Сарајево затражило је ново продужење притвора за још два мјесеца за Срећка Трифковића, који се сумњичи да се може довести у везу с убиством сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, потврдила је јутрос Срни портпарол овог тужилаштва Азра Бавчић.

“Тужилаштво Кантона Сарајево тражи ново продужење притвора за Трифковића због опасности да би боравком на слободи могао да утиче на свједоке, прикрије доказе, понови кривично дјело или узнемири јавност”, навела је Бавчићева.

Кантонално тужилаштво очекује и резултате вјештачења опреме која је послата у иностранство, као и саслушање нових свједока.

Трифковић је у притвору у Казнено-поправном заводу (КПЗ) Зеница већ три мјесеца. Ухапшен је крајем октобра прошле године и крајем седмице му истиче притвор.

Он за сада није осумњичен да је директни извршилац овог дјела, него да има одређена сазнања о томе.

Тужиоци и даље чекају да буде утврђено које су биле регистарске таблице на аутомобилу сеат леон који је у ноћи убиства био на мјесту догађаја и из кога је пуцано на полицајце.

Осим Трифковића, у притвору се налази и Милош Обрадов, који се сумњичи за исто кривично дјело.

Полицајци Адис Шеховић и Давор Вујиновић убијени су 26. октобра у сарајевском насељу Алипашино поље када су у њих пуцали осумњичени крадљивци аутомобила.

Шеховић је убијен на лицу мјеста, док је Вујиновић подлегао усљед тешких повреда главе на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана