Затражено продужење притвора Чолићу због напада на новинара

nezavisne.com
Затражено продужење притвора Чолићу због напада на новинара

Бањалука - Због покушаја убиства новинара Владимира Ковачевића, бањалучко тужилаштво затражило је јутрос да се бањалучком боксеру Марку Чолићу (32) продужи притвор.

Притвор му је у Бањалучком Окружном суду затражен због могућег утицаја на саучесника, а његово пуштање на слободу  могло би изазвати нарушавање јавног реда и мира због тежине кривичног дјела.

Гордан Јовишевић, адвокат Марка Чолића, је рекао да се овдје не ради о покушају убиства, већ о тјелесној повреди.

Он је напоменуо да Ковачевић има једну тешку тјелесну повреду, а да су остале лакше.

Подсјећамо да Чолићу притвор истиче у понедјељак, а Окружни суд у Бањалуци му је недавно је потврдио оптужницу којом се сумњичи да је заједно са Недељком Дукићем који се налази у бјекству и за њим је расписана међународна потјерница, починио кривично дјело покушај убиства.

Подсјећамо, напад на Ковачевића који је брутално претучен металним шипкама испред свог стана, десио се 26. августа у бањалучкој Улици Бановић Страхиње.

Том приликом задобио је тешке повреде због чега је био хоспитализован у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Чолић је ухапшен у септембру због сумње да је са одбјеглим Дукићем напао Ковачевића и одређен му је једномјесечни притвор, који је потом продужен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана