Затражено 40 година затвора за убицу супруге Маријане Мајкић из Градишке

Небојша Томашевић
Затражено 40 година затвора за убицу супруге Маријане Мајкић из Градишке

Бањалука - Окружни јавни тужилац Жељка Фабић затражила је од вијећа бањалучког Окружног суда да Александра Мајкића (39), који је признао да је усмртио супругу Мирјану (40), осуди на 40 година затвора.

Она је у завршној ријечи истакла да с обзиром на све околности тражи ову оштру казну.

Бранилац оптуженог Александра Метлић истакла је да суд треба да цијени све околности при одмјеравању казне. Као олакшавајуће за оптуженог је навела његово признање и коректно владање.

Прије изношења завршних ријечи саслушан је вјештак одбране неуропсихијатар који је закључио да је оптужени у вријеме извршења злочина био урачунљив.

Тужилаштво терети Мајкића да је на свиреп начин супругу Мирјану убио 29. марта око четири часа ујутро у њиховом стану у Видовданској улици у Градишци.

Тада је Мајкић ушао у собу гдје је спавала Мирјана и пред њиховим петогодишњим сином голим рукама задавио супругу. Прије убиства они се нису свађали. Детаљи оптужнице, као и мотив овог свирепог убиства из тужилаштва нису саопштени.

Мајкић се након стравичног злочина сам пријавио полицији, а током истраге је утврђено да је он, након што је задавио Мирјану, из собе отишао у кухињу, гдје је пио ракију. Наводно је тада за њим дошао и малишан, који је оца питао зашто је то урадио, али му он није одговорио. Само је ћутао. Мајкић је у стану био до седам часова ујутро, а након тога је отишао и пријавио се полицији.

Изрицање пресуде биће данас у 15 часова у Окружном суду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана