Затражена потјерница за Владимиром Пандуревићем

Срна
Затражена потјерница за Владимиром Пандуревићем

Сарајево - Тужилаштво БиХ упутило је приједлог Суду БиХ да се распише потјерница за Владимиром Пандуревићем, који се у предмету "Лутка" терети за припадност организованој групи која је починила више кривичних дјела.

Приједлог је упућен након што је Суду БиХ речено да оптужени није нађен на адреси, преноси Бирн.


Судија Ранко Дебевец је рекао да је Пандуревићу упућен позив за рочиште који је враћен уз образложење да је прималац непознат на адреси.

Чампара је навео да се Пандуревић до прошле године налазио на издржавању казне за друго кривично дјело, као и да се, према сазнањима Тужилаштва БиХ, тренутно налази у Србији јер му је познато да је у БиХ против њега потврђена оптужница.

"Оптужени се терети за припадност организованој групи и друга кривична дјела. Јасно је да је са организатором и члановима групе прелазио преко ријеке Дрине из Србије у БиХ и обратно, а користили су најчешће чамце. Једини начин како би се обезбиједило његово присуство јесте да се распише потјерница и да се лиши слободе", рекао је Чампара.

Суд ће одлуку о приједлогу Тужилаштва донијети накнадно.

Пандуревић је оптужен за припадност групи која се, између осталог, терети за више убистава, покушаја убиства и пљачке транспорта новца почињене 2005. године. Његов и предмети још неких издвојени су од случајева осталих против којих се води поступак у БиХ, с обзиром да су се налазили или на издржавању казне или су са адресом боравка у Србији.

Првостепеном пресудом Суда БиХ из септембра прошле године, 13 оптужених из предмета "Лутка" је неправоснажно осуђено на 101 годину и осам мјесеци затвора, док су тројица ослобођени кривице, наводи Бирн.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана